.Συνέχιση της προσπάθειας


Τελικά η δόση του ενός δισ. θα εκταμιευτεί. Μόνο που η είδηση δεν είναι αυτή. Μέχρι τώρα έχουν εκταμιευτεί πολλές και ασύγκριτα μεγαλύτερες δόσεις, αλλά αυτή είναι η πρώτη που θα μας καταβληθεί χωρίς να έχουν ικανοποιηθεί οι όροι της τρόικας και χωρίς να έχουν αποδώσει οι πιέσεις της. Υπό την έννοια αυτή δεν είναι υπερβολική η εκτίμηση ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σωστά και αποτελεσματικά.

Επειδή, όμως, οι επαφές με την τρόικα δεν τελείωσαν, καλό θα είναι να μην ερμηνευτεί εσφαλμένα η θετική για την πλευρά μας έκβαση της διαπραγμάτευσης.

Διότι μπορεί το κλίμα να έχει αλλάξει και να διαθέτουμε πλέον τη δυνατότητα να μην υποκύπτουμε στις αξιώσεις και τις απειλές των εκπροσώπων των δανειστών μας, αλλά ο λόγος για τον οποίο διασφαλίσαμε τη δυνατότητα αυτή είναι επειδή έχουμε να επιδείξουμε σαφή και συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Δεν καταλήξαμε σε συμφωνία με την τρόικα για τους πλειστηριασμούς, αλλά προχωράμε μονομερώς στην απαγόρευσή τους και για το 2014. Oπως επίσης δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για τον ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά θα διατηρηθεί στο 13%. Και για την αμυντική βιομηχανία το αποτέλεσμα είναι ευνοϊκότερο απ΄ αυτό στο οποίο προσβλέπαμε.

Προφανές είναι ότι ανάλογη εξέλιξη θέλουμε να έχουν και οι επόμενες διαπραγματεύσεις μας με την τρόικα. Και μπορούν να την έχουν. Στο χέρι μας είναι. Φτάνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Κι αυτό εξαρτάται κυρίως από την κυβέρνηση, αλλά όχι μόνο απ΄ αυτή.

Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο λαός. Εκείνος είναι που συνέβαλε ώστε να έχει η κυβέρνηση τη δυνατότητα μιας επιτυχημένης διαπραγμάτευσης. Κι εκείνος είναι που μπορεί να διασφαλίσει τη συνέχιση της πορείας αυτής. Ή να την ακυρώσει και να χαθούν οι θυσίες του.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.