.Δραγασάκης: Αδικούμε τον Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»

"Είχε πει το ‘υπάρχουν λεφτά’ με την έννοια πού πάνε τα λεφτά. Το 2008 η κυβέρνηση είχε να διαχειριστεί περίπου 60 δισ. ευρώ!"

Δήλωση - έκπληξη και άνοιγμα στον Γιώργο Παπανδρέου από τον βουλευτή και τομεάρχη Οικονομιών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος αναφέρεται στην περίφημη φράση του πρώην πρωθυπουργού «λεφτά υπάρχουν». 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον Left.gr, «αδικούμε λίγο τον Γιώργο Παπανδρέου. Είχε πει το ‘υπάρχουν λεφτά’ με την έννοια πού πάνε τα λεφτά. Το 2008 η κυβέρνηση είχε να διαχειριστεί περίπου 60 δισ. ευρώ! 15 δισ. ευρώ από την αύξηση του ΑΕΠ, και 3 με 4 δισ. ευρώ από κοινοτικούς πόρους και άλλα 39 από δανεισμό. Άρα το ερώτημα ήταν πού πάνε τα λεφτά».

Όσον αφορά τι επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι «θέλουμε ένα μορατόριουμ στις υποχρεώσεις για το χρέος για μια περίοδο, όσο θα χρειαστεί για να βγει η οικονομία από το τούνελ που έχει μπει. Δεύτερον, θέλουμε να διαγραφεί ή γίνει απομείωση του συσσωρευμένου χρέους με οποιονδήποτε τρόπο και, το πιο σημαντικό, θέλουμε ρήτρα ανάπτυξης.» 

Ο βουλευτής εξηγεί ότι σε μακροοικονομικό επίπεδο τα λεφτά μπορούν να βρεθούν από τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, ενώ σε μικροοικονομικό επίπεδο μπορούν να εξοικονομηθούν μεγάλα ποσά από τον εξορθολογισμό των δαπανών και της αξιοποίησης των πόρων, τον περιορισμό της σπατάλης και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στην οποία είναι εθισμένοι οι πλούσιοι Έλληνες.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.