.Λύσεις για τα δάνεια

Ως είδηση δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Από τη στιγμή που η οικονομία δεν έχει μπει σε αναπτυξιακή τροχιά και άρα είναι πρόωρη η όποια προσδοκία βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης των ελληνικών νοικοκυριών, η εξυπηρέτηση των τραπεζικών δανειακών υποχρεώσεων θα καθίσταται ολοένα και προβληματικότερη. Και μια τέτοια πραγματικότητα μία και μοναδική «θεραπεία» επιδέχεται: τη συνεχή αναζήτηση διευκολύνσεων για τους νέους προβληματικούς δανειολήπτες που η οικονομική συγκυρία δημιουργεί.

Η διαδικασία αυτή είναι για όλους συμφέρουσα. Και για τους δανειολήπτες, αλλά και για τις τράπεζες. Διότι και οι οικονομικά στριμωγμένοι πολίτες διευκολύνονται έτσι ώστε να μην απολέσουν 

τα όποια περιουσιακά στοιχεία συνδέονται ως εγγύηση με τα δάνεια που έχουν λάβει, αλλά και στην περίπτωση που η οφειλή προέρχεται από επιχείρηση τής παρέχεται η δυνατότητα να συνεχίσει τη λειτουργία της.
Τ
ο όφελος για την τράπεζα το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Δεν χάνει τα χρήματα που έχει δανείσει και σε βάθος χρόνου είναι πιθανό να εισπράξει συνολικά περισσότερα λόγω της επιμήκυνσης της χρονικής διάρκειας του δανεισμού. Αλλά υπάρχει κι ένα πρόσθετο, το οποίο ενδέχεται ν΄ αποδειχθεί ασύγκριτα αποδοτικότερο.

Είναι η σχέση που θα διαμορφωθεί ανάμεσα στην τράπεζα και στον δανειολήπτη, ανάλογα με τη συμπεριφορά την οποία θα επιδείξει το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Οσο μεγαλύτερη είναι η κατανόηση προς τον οφειλέτη και το πρόβλημά του τόσο στενότερη θα είναι και η σχέση που θα διαμορφωθεί μεταξύ τους.

Γιατί κάποτε -όλοι ευχόμαστε και ελπίζουμε να είναι σύντομα- η κρίση θα ξεπεραστεί, η ομαλή οικονομική ζωή θ΄ αποκατασταθεί και οι καλές σχέσεις μιας τράπεζας με τους πελάτες της, στις δύσκολες ώρες τους, θα επιβραβευτεί.


www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.