.Η ευθύνη των κυβερνώντων

Δεν έχουν διακριθεί διαχρονικά οι διοικήσεις οργανισμών και επιχειρήσεων του δημόσιου τομέα για τη χρηστή και υπεύθυνη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, αλλά θα ανέμενε κανείς ότι υπό τις σημερινές συνθήκες θα λειτουργούσαν με μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης. Αν μη τι άλλο, θ΄ αντιλαμβάνονταν ότι τη στιγμή που εκατομμύρια οικογένειες ζουν με το άγχος της επιβίωσης, δεν έχουν αυτοί το δικαίωμα να σκορπίζουν ρουσφετολογικά και παράνομα το δημόσιο χρήμα.

Η αποκάλυψη του «Εθνους της Κυριακής» για τις μεθοδεύσεις που μετέρχονται οι διοικούντες τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και τη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου δικαιολογημένα προκάλεσε την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. 

Οταν παραβιάζεται ευθέως ο νόμος ή επιστρατεύονται πλάγιοι τρόποι προκειμένου να διασφαλιστούν και να αυξηθούν οι αποδοχές κάποιων ευνοουμένων, η Δικαιοσύνη είναι η αρμοδιότερη να χειριστεί το θέμα και να αποδώσει ευθύνες εκεί που υπάρχουν.

Και κυρίως να στείλει το μήνυμα προς οιονδήποτε διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα ότι σε μια εποχή που «κατακρεουργούνται» μισθοί και συντάξεις οφείλει να φροντίζει ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή σπατάλη αλλά η μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση πόρων. 

Είναι, άλλωστε, μια υποχρέωση που έχουν όλοι όσοι κατέχουν τέτοιες θέσεις έχοντας επιλεγεί από την κυβέρνηση. Το λιγότερο που οφείλουν είναι να εκτελούν τις εντολές της.

Εδώ υπεισέρχεται και η ευθύνη των κυβερνώντων, που θα πρέπει να είναι προσεκτικότεροι στις επιλογές τις οποίες κάνουν. Γιατί δυστυχώς κάθε άλλο παρά επιτυχείς είναι, αν αναλογιστεί κανείς ότι συχνότατη είναι η αποκάλυψη σκανδάλων σε ελεγχόμενους από το δημόσιο οργανισμούς και φορείς. 
Μόνο τις τελευταίες μέρες αποκαλύφθηκαν οι ατασθαλίες στον ΕΟΠΥΥ και η κατάχρηση στον Οίκο του Ναύτου.

Κι όλα αυτά είναι καταστάσεις που θα πρέπει να προβληματίσουν κάποτε την κυβέρνηση. Γιατί μέχρι στιγμής δεν συμβαίνει.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.