.Γ. Κουτρουμάνης: Καμία ανησυχία για το Ασφαλιστικό

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό σύστημα, όλα έχουν καθορισθεί στον ν. 3863/2010 και συγκαταλέγεται στα καλύτερα της Ευρώπης, σημειώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος προτείνει να αποσυρθεί άμεσα από το τραπέζι συζητήσεων, γιατί «η παραμονή του επιβαρύνει αντί να ωφελήσει τα ταμεία».

Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή την έντονη ανησυχία που προκάλεσαν οι φημολογούμενες ανατροπές εις βάρος των ασφαλισμένων και κυρίως των δικαιούχων πρόωρης σύνταξης.
   
ΕΡ: Θα κοπούν οι συντάξεις και θα δοθεί κάποιο επίδομα;

 ΑΠ: Όχι. Αυτό το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε χιλιάδες εργαζόμενους, περίπου 400.000, μεταξύ των οποίων και όσοι είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και παρέμεναν στη θέση τους για να πάρουν καλύτερη σύνταξη. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να γίνει σε καμιά περίπτωση αλλαγή του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Με τον Ν. 3863/2010 έχουν θεσπιστεί νέα όρια ηλικίας και υπήρχε ένα μεταβατικό στάδιο για μία τριετία. Συμφωνημένο και με την τρόικα τότε, αυτό το μεταβατικό στάδιο, κοστολογημένο, έχουν γίνει μελέτες, έχουν ελεγχθεί από το Eurogroup και από όλο το τεχνικό κλιμάκιο.

Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ωφελεί σε τίποτα να ανοίξει μια συζήτηση για παραπέρα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

ΕΡ: Άρα, ό,τι είναι κατοχυρωμένο με νόμο από το 2010, όλα όσα είχαν συζητηθεί, θεωρείτε ότι θα παραμείνουν ως έχουν; Και οι μεγάλες αλλαγές πού θα επικεντρωθούν;

ΑΠ: Θεωρώ ότι το Ασφαλιστικό έχει κλείσει όσον αφορά τις παρεμβάσεις του. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.