.Ιω. Στουρνάρας: Δεν ευνοούνται μικροπολιτικά παιχνίδια

Τη σημασία του τουρισμού στη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας ανέδειξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα του 12ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη». 

Ο υπουργός επεσήμανε ότι την τελευταία δεκαετία, ο τουρισμός παράγει άμεσα και έμμεσα περίπου το 16%  του ΑΕΠ και απασχολεί το 19% του εργατικού δυναμικού της χώρας. 

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τα καθαρά έσοδα του τουρισμού καλύπτουν το 1/3 του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας, ρόλος ο οποίος είναι εξαιρετικά σημαντικός ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο, όπως είπε. 

Σε ό,τι αφορά την καθεαυτή οικονομική ατζέντα ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε ότι η ολοκλήρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής δεν θα προέλθει πλέον από οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα. Αυτά εξάντλησαν τις δυνατότητές τους, επεσήμανε ο κ. Στουρνάρας.

Οι περιστάσεις δεν ευνοούν μικροπολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες, που δημιουργούν φόβο και ανασφάλεια στους πολίτες, που, με το υστέρημά τους, κράτησαν και συνεχίζουν να κρατάνε την χώρα όρθια, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα  ότι το σχέδιο διάσωσης, που προτείνουν ορισμένοι από την αντιπολίτευση, είναι ένα σχέδιο εθελουσίας εξόδου από την Ευρωζώνη.

Το σχέδιο που εφαρμόζει η κυβέρνηση φέρνει απτά θετικά αποτελέσματα, με σταθεροποίηση σε όλους τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας, αύξηση της ανταγωνιστικότητας και σταδιακή αναπτυξιακή τροχιά, κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.