.Η Μέρκελ και οι φιλελεύθεροι σύμμαχοί της του FDP δεν θα πάρουν την πλειοψηφία στις εκλογές

Πέντε ημέρες πριν από τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία μαζί με τους φιλελεύθερους συμμάχους της, οι οποίοι βρίσκονται σε πτώση, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έρευνα του ινστιτούτου Forsa για το εβδομαδιαίο περιοδικό Στερν δείχνει μεγάλη σταθερότητα στην πρόθεση ψήφου για τους συντηρητικούς (CDU/CSU) και τους σοσιαλδημοκράτες (SPD) και ενισχύει το σενάριο ενός "μεγάλου συνασπισμού" υπό την Μέρκελ ανάμεσα σ' αυτά τα δύο κόμματα μετά την 22α Σεπτεμβρίου.

Οι χριστιανοδημοκράτες και οι χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ έχουν μεγάλο προβάδισμα, καθώς παραμένουν στο 39%, αλλά οι φιλελεύθεροι σύμμαχοί τους στον κυβερνητικό συνασπισμό, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), οι οποίοι κατέγραψαν μια ηχηρή ήττα στη Βαυαρία, πέφτουν κατά 1 μονάδα, στο 5%, δηλαδή ακριβώς στο όριο που είναι απαραίτητο για να εκλέξουν βουλευτές στο κοινοβούλιο.

Το SPD, το οποίο παραμένει στο 25%, δεν μοιάζει να επηρεάστηκε από το θέμα που δημιουργήθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στη Γερμανία γύρω από μια φωτογραφία του υποψηφίου του, του Πέερ Στάιμπρουκ, ο οποίος έκανε μια άσεμνη χειρονομία.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά αφού ξέσπασε η πολεμική γύρω από τη φωτογραφία.

Το κόμμα "Ντι Λίνκε" της ριζοσπαστικής αριστεράς παραμένει στο 10% και οι Πράσινοι παραμένουν κι αυτοί στο χαμηλό επίπεδο του 9%, σύμφωνα μ' αυτή τη δημοσκόπηση του Forsa.

Έτσι το ινστιτούτο δεν προβλέπει για το βράδυ της Κυριακής πλειοψηφία για το συνασπισμό της δεξιάς (CDU/CSU,FDP), ο οποίος συγκεντρώνει 44%, αλλά ούτε και για τη συμμαχία του SPD και των Πρασίνων, έστω κι αν προσετίθετο σ' αυτή η δύναμη του κόμματος "Ντι Λίνκε", που θα ανέβαζε το σύνολο της αριστεράς στο 44%.

Σε μια τέτοια κατάσταση, οι αναλυτές θεωρούν πιθανότερο ένα μεγάλο συνασπισμό ανάμεσα στους συντηρητικούς της Μέρκελ και τους σοσιαλδημοκράτες. Οι αναλυτές θεωρούν απίθανη μια συμμαχία των συντηρητικών (CDU/CSU) με τους Πράσινους.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.