.Ανακοίνωση του Δημάρχου Ζωγράφου Κωνσταντίνου Καλλίρη για τις εξελίξεις στη δημόσια εκπαίδευση

Είμαι αντίθετος σε κάθε κυβερνητική απόφαση που υποβαθμίζει, αλλοιώνει   και αποδυναμώνει το χαρακτήρα της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του Δημόσιου Σχολείου.
Είμαι αντίθετος σε κάθε σκέψη αλλαγής των εργασιακών σχέσεων και πολύ περισσότερο σε κάθε σκέψη για απόλυση εκπαιδευτικών.
Είμαι αντίθετος στην υποβάθμιση των Επαγγελματικών Σχολών, τα αποτελέσματα της οποίας οδηγούν σε ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε βάρος της  Δημόσιας.
Ειδικότερα το μέτρο αυτό πλήττει και το Δήμο μας αφού στην ουσία με την κατάργηση πολλών ειδικοτήτων απονευρώνεται η λειτουργία της Δημόσιας   εκπαίδευσης στην πόλη μας
Είμαι, τέλος, αντίθετος με την απόπειρα κατάργησης του ολοήμερου σχολείου, ενός θεσμού που κατακτήθηκε με αγώνες και λειτουργεί υπέρ των εργαζόμενων οικογενειών.
Συγχρόνως,  θεωρώ αυτονόητη την ανάγκη αύξησης των κρατικών δαπανών για την Παιδεία και καλώ την Κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στάση της και να αποσύρει κάθε μέτρο που θίγει τη Δημόσια Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της, τους λειτουργούς της και τους μαθητές με τις οικογένειές τους. Να ξεκινήσει αμέσως ένας δημοκρατικός  διάλογος  με όλους τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα οδηγήσει σε κοινά αποδεκτές αποφάσεις και λύσεις.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Ζωγράφου  17/9/2013
Ο Δήμαρχος Ζωγράφου

Κώστας Καλλίρης

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.