.Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις στο Δημόσιο η ΑΔΕΔΥ

Με την 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ αύριο και μεθαύριο (18 και 19 Σεπτεμβρίου) κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας. 

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων στην υγεία μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Ήδη, σε απεργία βρίσκονται από χθες οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης που έχουν εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ απεργούν και σήμερα για δεύτερη ημέρας οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Απεργούν, επίσης, οι εργαζόμενοι τα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ που αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία και συλλαλητήριο στις 11:30 της Τετάρτης στη πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια μέρα στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Στην 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, θα συμμετέχουν και οι δάσκαλοι.
Στην κινητοποίηση θα μετέχει και η ΓΣΕΕ που έχει αποφασίσει για την Τετάρτη 4ωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.

Με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), οι δικαστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, «αλληλέγγυοι στον αγώνα των καθηγητών, οι οποίοι αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων που οδηγούν στην κατεδάφιση της παιδείας και του δημόσιου σχολείου».

Αύριο, προβλήματα στις μετακινήσεις με τρένα και προαστιακό θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό.
Εξάλλου, σε τριήμερη πανελλαδική απεργία από σήμερα έως και την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, κατέρχονται οι νοσοκομειακοί γιατροί, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού.

Τέλος, την αποχή των δικηγόρων όλης της χώρας από τα καθήκοντά τους, σήμερα και αύριο, αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, εκφράζοντας σοβαρές ενστάσεις για τον νέο Κώδικα Δικηγόρων που κατατέθηκε προς συζήτηση στη Βουλή.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.