.Δεν θα επιτεθεί προς το παρόν στη Συρία ο Ομπάμα

Στροφή προς τη διπλωματική οδό ανακοίνωσε πώς θα κάνει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με το θέμα της Συρίας στο διάγγελμα που απηύθυνε στους Αμερικανούς.

Ο Ομπάμα τόνισε πως «έχω βαθιά ριζωμένη την προτίμηση στις ειρηνικές λύσεις», επισημαίνοντας ωστόσο ότι η Αμερική δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα χέρια μπροστά στη θηριωδία της Συρίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο η πρόταση της Ρωσίας για έλεγχο και στην συνέχεια καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της χώρας «μπορεί να άρει τη χρήση βίας».

«Η ρωσική κυβέρνηση έχει εκφράσει την επιθυμία να συμμετάσχει στην πίεση Άσαντ να εγκαταλείψει τα χημικά όπλα», είπε ο Ομπάμα και τόνισε ότι θα την εξετάσει προσεκτικά. 

«Είναι πάρα πολύ νωρίς να γνωρίζουμε εάν αυτή η πρόταση θα πετύχει», είπε σχετικά ο Ομπάμα, υπογραμμίζοντας πως «κάθε συμφωνία πρέπει να εξασφαλίζει ότι το καθεστώς Άσαντ θα εμμείνει στις δεσμεύσεις του.

Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι κανείς δεν αμφισβητεί ότι στη Συρία έγινε χρήση χημικών όπλων, αλλά ζήτησε από το Κογκρέσο να «αναβάλει την ψηφοφορία σχετικά με τη δράση στη Συρία για να ακολουθηθεί η διπλωματική λύση».

«Δεν θα στείλω Αμερικανούς στρατιώτες στο έδαφος της Συρίας. Η όποια επέμβαση θα είναι στοχευμένη», είπε ακόμη ο Ομπάμα σε περίπτωση που οι διπλωματικές συζητήσεις δεν τελεσφορήσουν. Μάλιστα, δήλωσε πως έχει ζητήσει από τον αμερικανικό στρατό να διατηρήσει την τρέχουσα θέση του. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.