.Γερμανία: Η οικονομία στο επίκεντρο των συζητήσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Η οικονομική πολιτική -στο εσωτερικό και στο εξωτερικό- αναδεικνύεται, όπως αναμενόταν, σε κυρίαρχο θέμα των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Γερμανία, πριν καν αυτές τυπικά ξεκινήσουν. Στο επίκεντρο βρίσκεται το ζήτημα της φορολόγησης των πλουσίων, το οποίο αποτελούσε προεκλογική εξαγγελία των Σοσιαλδημοκρατών, αλλά ακόμη και το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, από το οποίο θεωρείται αμετακίνητος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το 72% των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού Stern επιθυμεί την παραμονή του κ. Σόιμπλε στην θέση του. Αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε ένα από τα κορυφαία στελέχη του SPD, τον πρόεδρο της πανίσχυρης συνιστώσας Seeheimer Kreis ("Κύκλος Ζεεχάιμερ"), Γιοχάνες Καρς, να απαιτήσει τα μισά υπουργεία για το κόμμα του, μεταξύ των οποίων και το υπουργείο Οικονομικών.
 
Την ίδια ώρα, οι Χριστιανοδημοκράτες επιχειρούν «άνοιγμα» προς τους Σοσιαλδημοκράτες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να δεχθούν τις προτάσεις τους για την φορολόγηση.
 
Στους κόλπους του SPD πάντως το συνέδριο της Παρασκευής δεν αναμένεται ανώδυνο, καθώς έχει ήδη σχηματιστεί η εσωκομματική ομάδα που απορρίπτει την προοπτική συμμετοχής σε «μεγάλο» συνασπισμό με την Άγγελα Μέρκελ. Η διχογνωμία δεν αποκλείεται να οδηγήσει και σε προσφυγή της ηγεσίας του κόμματος στην βάση του, προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για την συνεργασία ή όχι με την κυρία Μέρκελ.
 
Την ίδια ώρα όμως οι Σοσιαλδημοκράτες δεν φαίνονται και διατεθειμένοι να συζητήσουν έναν συνασπισμό με τους Πράσινους και την Αριστερά, η οποία και σήμερα τους κάλεσε να συνεργαστούν για να επιτύχουν την καθιέρωση του κατώτατου μισθού.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.