.Η τρόικα ζητά να μπει «λουκέτο» σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ και απολύσεις εργαζομένων χωρίς αποζημίωση

Τα σχέδια της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών και την εκκαθάρισή τους εν λειτουργία μπλοκάρει η τρόικα και ζητά να μπει άμεσα «λουκέτο» σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ.

Οι δανειστές έστειλαν τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση και ζητούν την απόλυση όλων των εργαζομένων, χωρίς καν να αποζημιωθούν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η κ. Γεννηματά επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο Ευ. Βενιζέλο και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο, ενώ νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους του ΥΠΕΘΑ, του υπουργείου Οικονομικών και συνεργάτες του πρωθυπουργού. 

Επίσης η κ. Γεννηματά ζήτησε να γίνει παρέμβαση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο ενώ το γραφείο του πρωθυπουργού έχει αναλάβει να συντονίσει τα επόμενα βήματα. Μεταφέροντας συνολικά το κλίμα που υπάρχει στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για το θέμα, ανέφερε ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα αλλά πάμε να δώσουμε μάχη και είμαστε όλοι στην ίδια κατεύθυνση.

Η ελληνική πρόταση, ως προς τις αμυντικές βιομηχανίες, προέβλεπε εκκαθάριση εν λειτουργία, διαχωρισμό των εργοστασίων σε στρατιωτικά και πολιτικά, καθώς και κίνητρα εθελουσίας εξόδου.

Η τρόικα γνωστοποίησε την απάντησή της για απόρριψη της ελληνικής πρότασης μέσω ηλεκτρνικού μηνύματος στο υπουργείου Οικονομικών χτες το απόγευμα. Σύμφωνα με την κα Γεννηματά, στην απάντησή της η τρόικα, ειδικά για τα ΕΑΣ, αναφέρει ότι για τη λειτουργία της εταιρείας χρειάζονται 144 εκατ. ευρώ. 

Ωστόσο, όπως επισήμανε η κ. Γεννηματά, η ελληνική πρόταση τεκμηριώνει ότι χρειάζονται 30 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα επιστραφούν μέσω αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας καθώς επίσης για άλλα 12 εκατομμύρια που αφορούν σε εθελουσία έξοδο για 350 άτομα, ποσό που επίσης δεν θα επιβαρύνει τους έλληνες φορολογούμενους.

Όπως αναφέρεται, η τρόικα δεν πρόκειται να δώσει τη συγκατάθεσή της για τη διάθεση 40 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό υπό μορφή «δανεισμού», προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο εξυγίανσης των αμυντικών βιομηχανιών.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.