.Απαγορεύθηκε η προαναγγελθείσα διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η διανομή τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στο σταθμό Λαρίσης. Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται έξω από τα γραφεία, λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα, ενώ η διανομή ξεκίνησε στις 6 μ.μ. Από εκείνη την ώρα μέχρι τώρα, κλειστή παραμένει η οδός Δηλιγιάννη στο ύψος των γραφείων της Χρυσής Αυγής. 
Λίγο πριν ξεκινήσει η διανομή, χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος χαρακτήρισε τη συμμετοχή του κόσμου «χαστούκι στα μούτρα αυτών που έκαναν την απαγόρευση». 

Απαγόρευση για την διανομή τροφίμων και ρούχων στην πλατεία Αττικής, όπου ήταν αρχικά προγραμματισμένη, είχε εκδώσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του, «η δημοτική αρχή της Αθήνας έχει καταστήσει σαφές, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι για τη δημόσια διανομή ειδών σε δημόσιο χώρο της πόλης, απαραίτητη είναι η σχετική άδεια από τον δήμο Αθηναίων. 

Ως εκ τούτου, η προγραμματισμένη για αύριο διανομή ειδών και τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία Αττικής είναι παράνομη, καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης και πολιτικά απαράδεκτη, διότι προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία. 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΓΑΔΑ η οποία απαγορεύει όλες τις συναθροίσεις για σήμερα, για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, με αφορμή την προαναγγελία εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής, δήλωσε ότι «η προαναγγελία συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα σήμερα από το θλιβερό νεοελληνικό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού, με την προσχηματική επίκληση διανομής τροφίμων, συνιστά έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία, ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας». 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.