.Β. Σόιμπλε: Η ανταγωνιστικότητα, το "κλειδί" για μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη

"H Γερμανία δεν μπορεί να παράσχει περαιτέρω δάνεια αν υπολογίζει ότι δεν θα της επιστραφούν" διαμηνύει ο Β. Σόϊμπλε, μέσω της εφημερίδας "Βήμα της Κυριακής" σε όσους θέτουν θέμα νέου κουρέματος του χρέους. 

"Ένα κούρεμα σε δημόσια δάνεια θα σήμαινε ότι η ευρωζώνη δεν θα πάρει πίσω τα δάνεια που παρείχε ως βοήθεια στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάτι τέτοιο θα βοηθούσε τη χώρα. 

Η ανασφάλεια θα αυξανόταν. Για τη Γερμανία ένα κούρεμα των δανείων δεν θα ήταν δυνατόν και για λόγους που άπτονται του δημοσιονομικού δικαίου. Νομικά δεν μπορούμε να παρέχουμε περαιτέρω δάνεια, αν υπολογίζουμε ότι δεν θα μας επιστραφούν. 
Ένα ενδεχόμενο κούρεμα δεν θα είχε εξάλλου τα επόμενα χρόνια σχεδόν καμία επίδραση στην κατάσταση ρευστότητας της Ελλάδας , εφόσον οι τόκοι είναι ήδη σαφώς μειωμένοι και έχουν λάβει εν μέρει παράταση" λέει χαρακτηριστικά στο Βήμα της Κυριακής. 
Εξάλλου, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σε πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων η "Sueddeutsche Zeitung", ο κ. Σόιμπλε τονίζει ότι «δεν θέλουμε μια γερμανική Ευρώπη» και, αναφερόμενος στην σημερινή εικόνα της Ευρώπης τρία χρόνια μετά την αρχή της κρίσης, εκτιμά ότι η εικόνα είναι ανάμικτη. 

Υπάρχουν πολλά ενθαρρυντικά σημάδια από τις χώρες που έχει πλήξει η κρίση, αλλά και μια άλλη, αρνητική πλευρά, με την ανεργία και την ανασφάλεια των πολιτών, υποστηρίζει ο κ. Σόιμπλε.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.