.Παραδέχεται δημοσιονομικό κενό ύψους 4δις

Τη Δευτέρα αναμένεται να δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα η έκθεση αξιολόγησης της πορείας της ελληνικής οικονομίας. Για πρώτη φορά γίνεται επίσημη παραδοχή εκ μέρους της Κομισιόν για δημοσιονομικό κενό ύψους 4δις ευρώ για το 2014. Αυτό σύμφωνα με τους οικονομολόγους σημαίνει είτε νέο κούρεμα του χρέους είτε νέο δάνειο προς τη χώρα, δηλαδή νέο μνημόνιο. 
Εν τωμεταξύ, κάθετα αρνητικός στο ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους εμφανίζεται εκ νέου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφαγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην Βild am sontang της Κυριακής.
Ο κ. Σόιμπλε τονίζει ωστόσο πως όσο η Ελλάδα εκπληρώνει τους όρους που θέτουν οι διεθνείς πιστωτές, τότε θα να συνεχίσει να λαμβάνει βοήθεια και μετά το 2014, όταν και λήγει το ισχύον πρόγραμμα δανεισμού. 
Ο Γερμανός υπουργός εκτιμά ακόμη ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται σε πορεία εξόδου από την κρίση: «Δεν έχουμε ξεπεράσει πλήρως την κρίση, αλλά η δημιουργία νέων χρεών υποχωρεί στην Ευρώπη και είναι κατά μέσο όρο στο μισό σε σχέση με τρία χρόνια πριν» 
αναφέρει και προσθέτει ότι, παράλληλα με την μείωση των χρεών, αποφασιστικής σημασίας είναι και η «εφαρμογή οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων για τη δημιουργία ανάπτυξης και ως προς αυτό βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.