.Η Shah Deniz επιβεβαιώνει την επιλογή του TAP

Η κοινοπραξία Shah Deniz επέλεξε το σχέδιο του αγωγού TAP για την αποστολή του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, επιβεβαίωσε σήμερα ο περιφερειακός διευθυντής της βρετανικής ΒΡ Γκόρντον Μπιρέλ.

Η κοινοπραξία, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BP, Statoil (Νορβηγία), Total (Γαλλία) και Socar (Αζερμπαϊτζάν) προτίμησε το σχέδιο TAP, που παρακάμπτει τη Ρωσία, από το ανταγωνιστικό σχέδιο του αγωγού Nabucco West.

"Βρεθήκαμε ενώπιον δύο ισχυρών, ανταγωνιστικών μεταξύ τους σχεδίων. Τελικά, επιλέξαμε το ισχυρότερο", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γκόρντον Μπιρέλ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά η κοινοπραξία Nabucco West αναφέρει ότι θα επιδιώξει "την ανάπτυξη προοπτικών που θα βασίζονται σε εναλλακτικές πηγές φυσικού αερίου".

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Α. Παπαγεωργίου,  μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή. «Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη διότι θα ανακοινωθεί, αν δεν έχει ήδη ανακοινωθεί, στο Μπακού η επιλογή του αγωγού ΤΑP. 

Η εξέλιξη αυτή δείχνει πως όταν λειτουργούμε συστηματικά και οργανωμένα μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά πράγματα για τη χώρα» δήλωσε ο υφυπουργός.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είχε αναγνωρίσει ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος είχε υποστηρίξει την υπόθεση ενώ και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία την επιλογή του ΤΑP η οποία πιστώνεται στο υπουργείο και στον παριστάμενο υφυπουργό.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.