.Ο EYAΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ''ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ''...


Το ζήτημα της δημιουργίας κοινού μετώπου «του ευρωπαϊκού πολιτικού -και όχι απλά γεωγραφικού- Νότου» προκειμένου να αντιμετωπιστεί ...
η κρίση στην Ευρωζώνη αναμένεται να θέσει στις επαφές που θα έχει το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βενιζέλος άνοιξε επίσημα το ζήτημα την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, με την ομιλία του στο Woodrow Wilson Center. 

Παράλληλα, με την ευκαιρία της ιδρυτικής συνάντησης της «Προοδευτικής Συμμαχίας» στη Λειψία ο κ. Βενιζέλος είχε σειρά επαφών με σοσιαλιστές ηγέτες τους οποίους ενημέρωσε για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ευρωπαϊκός Νότος.

Όπως προαναγγέλλει μάλιστα η Ιπποκράτους, εν όψει και των εκλογών του Μαΐου 2014 για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις επόμενες εβδομάδες «θα υπάρξει μεγάλη κινητικότητα στο χώρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με την ενεργή συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ».

Πιο συγκεκριμένα στις 14 και 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι συνάντηση των σοσιαλιστικών κομμάτων του Νότου (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα) με πρωτοβουλία του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και του γραμματέα του Αρλέμ Ντεζίρ.
Στις 21 Ιουνίου θα φιλοξενηθεί στη Σόφια η Σύνοδος των ηγετών των κομμάτων που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, μετά από πρόσκληση του ηγέτη του βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και Προέδρου του ΕΣΚ Σεργκέι Στάνισεφ, ενώ οι σοσιαλιστές ηγέτες θα συναντηθούν στις 8 Ιουλίου στη Λισαβόνα με πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Δημοκρατών και Σοσιαλιστών.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.