.Οι πολιτικοί που φιλοδοξούν να σώσουν την Ελλάδα...


Η διάλυση του «παραδοσιακού» διπολικού μοντέλου της ελληνικής πολιτικής σκηνής που κυριάρχησε για περίπου τριάντα χρόνια, η βίαιη ανατροπή της ελληνικής πολιτικής ραθυμίας με την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια, οδήγησε στη διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού χάρτη με χαρακτηριστικά που ακόμα είναι ρευστά και όρια ακόμα ρευστότερα.

Με δεδομένο ότι το 2014 μπορεί να είναι χρόνος εκλογών (πολλοί μιλούν για ταυτόχρονη διενέργεια ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών) η κινητικότητα στο πολιτικό σκηνικό εντείνεται με κύριο χαρακτηριστικό την δημιουργία νέων σχημάτων δορυφόρων ουσιαστικά των μεγάλων πολιτικών σχηματισμών. 

Στην δημιουργία αυτών των νέων σχημάτων πρωτοστατούν κυρίως στελέχη του παλαιού status, τα οποία διαφοροποιήθηκαν στην βάση του νέου δίπολου «μνημονιακή-αντιμνημονιακή» πολιτική. 

Κάποιοι εκτιμούν ότι τα κόμματα αυτά δεν είναι παρά μόνο φορείς για την πολιτική διάσωση κάποιων στελεχών, κάποιοι άλλοι ότι είναι μια φυσιολογική εξέλιξη ενός πολιτικού σκηνικού που αποσυντίθεται και αναζητά νέα χαρακτηριστικά, κάποιοι άλλοι εκτιμούν ότι στην τελική εκλογική ευθεία η πλειονότητα αυτών των μικρών σχημάτων που δημιουργούνται θα λειτουργήσει επικουρικά των μεγάλων σχηματισμών. 

Γι’ αυτό και τα μεγάλα κόμματα παρακολουθούν με προσοχή αλλά μοιάζουν να μην ανησυχούν τουλάχιστον μέχρι σήμερα που οι δημοσκοπήσεις δίνουν εξαιρετικά μικρά ποσοστά στις νέες απόπειρες...

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.