."Να συνεχιστούν οι πιέσεις για να φύγει ο Άσαντ"


Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία συμφωνούν στη συνέχιση των πιέσεων με σκοπό να εκδιωχθεί ο Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία και να τερματιστεί η εμφύλια διαμάχη στη Συρία, δήλωσαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, ενώ ο Τούρκος ηγέτης ανέφερε ότι θα επισκεφθεί τη Γάζα, αλλά και τη Δυτική Όχθη τον Ιούνιο.

Η κατάσταση στη Συρία, η τρομοκρατία-ασφάλεια, οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις και τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής, οι τουρκοϊσραηλινές σχέσεις, το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Κυπριακό και τα ανθρώπινα δικαιώματα συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι συμφώνησαν να αυξήσουν τις πιέσεις προς το καθεστώς της Συρίας για να φύγει ο Άσαντ, ενώ ο κ. Ερντογάν επισήμανε ότι ήταν το πρώτο θέμα της συζήτησής τους και ότι στις επαφές που θα ακολουθήσουν απόψε στην Ουάσιγκτον θα συνεχιστούν οι συζητήσεις.

Κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος Ομπάμα σημείωσε επίσης ότι τα δύο έθνη έχουν "κοινό συμφέρον στην ειρήνη", και πως επιθυμία τους είναι η "εξομάλυνση των σχέσεων" της Τουρκίας με το Ισραήλ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.