.Σε λαϊκή συμμαχία καλεί τους εργαζόμενους ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ


Η πρόταση του ΚΚΕ συνιστά την πιο ενωτική πολιτική, καθώς δεν διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε δεξιούς και αριστερούς κλπ, αλλά τους καλεί σε μια λαϊκή συμμαχία με βάση τα κοινά ταξικά τους συμφέροντα, τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΝΕΤ, διευκρινίζοντας ότι η συμμαχία θα είναι πολιτικοποιημένη και θα έχει πρόταση εξουσίας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ:
Ερωτηθείς αν το ΚΚΕ «κλείνει ερμητικά την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η μετάλλαξή του είναι συνεχής, πρόσθεσε ότι «παίρνει τα πιο κακά χούγια του ΠΑΣΟΚ και στο πως πολιτεύεται ως αντιπολίτευση και στο πως θέλει να χειραγωγήσει το κίνημα» και σημείωσε ότι «έχει συνεχή αλλαγή θέσεων σε κομβικά ζητήματα».

Για συμφωνίες με την Κίνα:
«Μιλάμε για μονοπωλιακούς ομίλους, θέσεις εργασίας θα φτιαχτούν, και τεχνολογική ανάπτυξη θα υπάρξει, αλλά το πρόβλημα της ανεργίας δεν θα λυθεί. 

Η αύξηση της παραγωγικότητας και ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός μειώνει τις θέσεις εργασίας αν δεν συνδυαστούν με μείωση του χρόνου εργασίας και επειδή μιλάμε για μονοπωλιακούς ομίλους, θα έχουμε εντατικοποίηση της εργασίας με στόχο την κερδοφορία» 

είπε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος σχετικά με την Cosco είπε ότι «μπορεί να έδωσε "1500" θέσεις εργασίας, αλλά οδήγησε στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες άλλους». 

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επανέλαβε την θέση του κόμματος για λαϊκή εξουσία με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, τονίζοντας πως «αν σήμερα πας να ?διορθώσεις' αυτό το κράτος, δεν κάνεις τίποτα»

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.