.Στο μαντρί οι διαγραμμένοι αντιμνημονιακοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ


Πολιτική ανοιχτών θυρών σε όλα τα επίπεδα εφαρμόζει ο Α. Σαμαράς ευελπιστώντας ότι η τακτική αυτή θα διαμορφώσει νέους όρους για τη χώρα σε διεθνές επίπεδο αλλά και νέα δεδομένα στο εσωτερικό για το πολιτικό σκηνικό.

Έτσι την ίδια στιγμή που προετοιμάζεται μια σειρά επισκέψεων του πρωθυπουργού σε χώρες μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος - στις 15 Μαΐου αναχωρεί για Πεκίνο - με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων ,την ίδια ακριβώς στιγμή προετοιμάζεται ένα γενναίο άνοιγμα της ΝΔ σε πολιτικούς χώρους αλλά και πρόσωπα ικανά να σηματοδοτήσουν «τη γέννεση ενός νέου μετώπου ανασυγκρότησης του πολιτικού σκηνικού της χώρας». 

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού «αν δεν υπάρξει μια μεγάλη σταθερή πολιτική δύναμη στην Ελλάδα , αν συνεχώς επικρέμεται ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας τότε δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για προσέλκυση επενδύσεων ούτε για ανάπτυξη».

Πίσω βέβαια από τις μεγαλόστομες εκφράσεις κρύβεται σαφώς ο φόβος των εκλογικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και η διαφαινόμενη τάση της Κουμουνδούρου για συγκρότηση μετώπου «κατά της λιτότητας των μνημονίων».

Γι' αυτό ακριβώς η ΝΔ με στρατηγείο το Μέγαρο Μαξίμου κι όχι την Συγγρού ,σπεύδει με αφορμή το συνέδριο του Κόμματος τον Ιούνιο, να συσπειρώσει σε πρώτη φάση τους αντιμνημονιακούς της κεντροδεξιάς κάνοντας μάλιστα γενναίες υποχωρήσεις αφού απευθύνεται σε πρόσωπα που αποχώρησαν από την ΝΔ με εκκωφαντικό θόρυβο. 

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις και με τον Κ. Μαρκόπουλο και με τον Θ. Σολδάτο ενώ οι ίδιες πληροφορίες βεβαιώνουν ότι υπάρχει δίοδος επικοινωνίας με μια σειρά μεσαίων στελεχών του κεντροδεξιού χώρου που αντέδρασαν στην ψήφιση των μνημονίων και αποχώρησαν ή διεγράφησαν.

Το άνοιγμα πάντως δεν περιορίζεται στην κεντροδεξιά. Με δεδομένη την αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να παράξει πολιτική και να χαράξει στρατηγική , το Μαξίμου επιχειρεί να διευρύνει το άνοιγμα μέχρι και τις παρυφές της κεντροαριστεράς όπου δεν υπάρχει σήμερα κανένα ανάχωμα στις «επεκτατικές τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Όχι τυχαία, ένας αντιμνημονιακός «αριστερός» που διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ, ο Θ. Παπαχρήστου, τοποθετήθηκε από τον Α. Σαμαρά μάλλον συμβολικά στην θέση του αναπληρωτή μόνιμου εκπροσώπου της χώρας στον ΟΑΣΑ.

Και επειδή το όποιο σχήμα που προετοιμάζεται χρειάζεται ανάχωμα και από τα δεξιά, άνθρωποι ειδικών αποστολών του στενού περιβάλλοντος Σαμαρά φροντίζουν να διατηρούνται καλές σχέσεις και δίοδος επικοινωνίας και με τον Γ. Καρατζαφέρη και το ΛΑΟΣ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.