.Σκληραίνει τη στάση του το ΠΑΣΟΚ


Πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα πάνω από την κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ να κλιμακώνει τη στάση του απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου, απειλώντας ακόμη και με καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου...

Όλα ξεκίνησαν χθες όταν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του υπουργού οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των κομμάτων χτύπησε το τηλέφωνο του Φ. Σαχινίδη.

Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Ευ. Βενζέλος. «Συγγνώμη, πρέπει να απαντήσω», είπε σύμφωνα με Τα Νέα ο κ. Σαχινίδης και σήκωσε το τηλέφωνο. 

«Παρακαλώ πρόεδρε», ακούστηκε να λέει. «Βγες έξω από το γραφείο του Στουρνάρα, θέλω να σου μιλήσω”»του είπε ο Βενιζέλος. 

Ο κ. Σαχινίδης βγήκε και ον ρώτησε με αγωνία «Τι είναι πρόεδρε». «Θα μας μέσα και θα απαιτήσεις να περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο διάταξη για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%. Θα το απαιτήσεις!».

Ο κ. Σαχινίδης επέστρεψε στην αίθουσα και διέκοψε τον Γιάννη Στουρνάρα. «Θέλω να μεταφέρω ένα επίσημο αίτημα του ΠΑΣΟΚ» είπε. «Ποιο είναι αυτό» τον ρώτησε ο Γιάννης Στουρνάρας. «Να περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%»...

Σύμφωνα με Τα Νέα ο Γιάννης Στουρνάρας τα... έχασε. Στη συνέχεια είπε να το θέσουμε τον Ιούνιο στη διαπραγμάτευση.

Στελέχη της ΝΔ χαρακτηρίζουν «επικοινωνιακό» το θέμα, ενώ κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι «είναι δύσκολο να αλλάξουμε τώρα τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου», καθώς υπάρχει η συμφωνία με την τρόικα.

Υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, καταλογίζουν, εμμέσως πλην σαφώς, ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τα σημερινά επίπεδα του ΦΠΑ, επισημαίνοντας ότι «τον ΦΠΑ στην εστίαση τον βρήκαμε στο 23%, και για πρώτη φορά και έπειτα από σκληρή διαπραγμάτευση ελπίζουμε να καταφέρουμε να τον μειώσουμε τον Ιούνιο».

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν, επίσης, να ενταχθούν στη ρύθμιση των 48 δόσεων και όλοι όσοι δημιούργησαν ληξιπρόθεσμες οφειλές το 2013, αλλά και εκείνοι που έχουν ήδη υπαχθεί σε δυσμενέστερη ρύθμιση και είναι συνεπείς. 

Τέλος, ζητούν να υπάρξει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανασφάλιστους πολίτες. Σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θα επιδώσουν αύριο στο υπουργείο Οικονομικών διατάξεις με τις προτάσεις τους, ενώ η στάση τους κατά την ψηφοφορία στη Βουλή θα αποφασιστεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, χωρίς, πάντως, να διαφαίνεται επί του παρόντος τάση καταψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη της ΝΔ ζητούν να υπάρχει βελτίωση στον φόρο στα ακίνητα εφέτος (που θα αντικαταστήσει το ΕΕΤΗΔΕ) και ειδικότερα, να γίνει μεγαλύτερη μείωση για τις περιοχές με χαμηλότερες τιμές ζώνης.

Για το ίδιο θέμα, τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ζητούν να μην πληρώσουν το λεγόμενο «χαράτσι» οι μακροχρόνια άνεργοι και οι οικογένειες χωρίς έστω έναν εργαζόμενο.

 Παράλληλα, προτείνουν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς τις εφορίες και τα ταμεία και οι οφειλές προς τους δήμους, αν και το χαρακτηρίζουν δύσκολο νομοτεχνικά ως προς την υλοποίησή του. 

Ακόμα, για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων (που, επίσης, αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση), οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ δηλώνουν ότι «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες». 

Πάντως, όπως επεσήμαναν, δεν τίθεται θέμα από τη ΔΗΜΑΡ για ριζική άρνηση επί του πολυνομοσχεδίου, όπως έγινε με τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.