.Ψάχνουν στο ΠΑΣΟΚ για λύση - Διαλυμένη η ομάδα Βενιζέλου - Αναμένονται πολλά λευκά ψηφοδέλτια


Μετά τις Αποκριές θα συνεδριάσει πιθανότατα η κεντρική πολιτική επιτροπή τουΠΑΣΟΚ για την εκλογή γραμματέα, προκειμένου ως τότε να έχουν καταλαγιάσει τα πάθη που δημιουργήθηκαν μετά το Συνέδριο.

Οι πληροφορίες από την Ιπποκράτους έλεγαν πως η 
συνεδρίαση θα διεξαγόταν εντός της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο, αυτή, πιθανότατα θα αναβληθεί για να μη μετατραπεί σε πεδίο μάχης και βγουν εσωκομματικά μαχαίρια.

Σημείο τριβής ο νέος γραμματέας του Κινήματος. Αν και πολλοί θεωρούν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει κλειδώσει για τη θέση, σύμφωνα με δύο κοντινούς ανθρώπους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, το θέμα του προσώπου δεν έχει κλείσει.

Οπως λένε, δεν έχει οριστικοποιηθεί ότι θα είναι υποψήφιος γραμματέας ο Νίκος Ανδρουλάκης, παρά το ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως ακατόρθωτο να τον παρακάμψει ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συλλέγει και άλλες προτάσεις. Μια από αυτές είναι η Φώφη Γεννηματά. Πολύ καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν ότι τη Δευτέρα σε μια κρίσιμη συνάντηση που θα έχει ο κ. Βενιζέλος με συνεργάτη του, το πρόσωπο της εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ θα πέσει στο τραπέζι ως εναλλακτική λύση υποψηφιότητας για τη θέση του γραμματέα του κόμματος.

Ο γρίφος που καλείται να λύσει ο κ. Βενιζέλος είναι δύσκολος, γιατί πλέον δεν ελέγχει το δικό του κομμάτι. Η αλήθεια είναι ότι μερικοί από τους συνεργάτες του ήδη άρχισαν να λοξοκοιτούν προς άλλες συμμαχίες που έχουν συγκροτηθεί στο κόμμα, πιστεύοντας πως έτσι θα αναγκαστεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -που είπε πρόσφατα ότι «εγώ δεν εκβιάζομαι»- να τους κάνει υπουργούς στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Πριν από το συνέδριο μάλιστα πήγαν και του πρότειναν δύο στελέχη -όχι δικά του αλλά συνεργαζόμενα με τον ίδιο σε θέσεις κλειδιά στο κόμμα- να κάνει τον κ. Ανδρουλάκη γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στη θέση του Μιχάλη Καρχιμάκη, θέση που είχε μείνει ορφανή αμέσως μετά την εκλογή νέου προέδρου.

Από τότε άρχισαν οι πιέσεις προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Οταν τα στελέχη είδαν ότι δεν αποδίδουν -και μετά το περίφημο «δεν εκβιάζομαι» του Ευάγγελου Βενιζέλου- άρχισε να δημιουργείται χάσμα μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και της ηγεσίας του κόμματος.

Εκτοτε τον κ. Ανδρουλάκη τον χρεώνουν, πότε στον κ. Παναγιωτακόπουλο, που δεν έχει καμία πολιτική σχέση με τον ίδιο, πότε στους εκσυγχρονιστές και πότε στον Κώστα Σκανδαλίδη. 
Ο τελευταίος είναι πολιτικός φίλος του Νίκου Ανδρουλάκη και όπως λέει η Ιπποκράτους ή μέρος αυτής, το «παιχνίδι» στο συνέδριο για την εκλογή της νέας κεντρικής επιτροπής οργανώθηκε σε απόλυτη συνεργασία των δύο ανδρών, με σκοπό να έρθουν τα πάνω κάτω.

Η ομάδα των Βενιζελικών είναι διασπασμένη. Μια πλευρά της ηγεσίας είναι ο Στέλιος Αγγελούδης που «τραυματίστηκε θανάσιμα» από τον κ. Ανδρουλάκη, η Τόνια Αντωνίου, ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος , ο Στέλιος Σπαθής και ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Από την άλλη, δυο άλλα στελέχη, ο Γρηγόρης Φελώνης και ο Γιάννης Πέππας, έμειναν εκτός της προαναφερόμενης ομάδας, με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί ο τελευταίος στην πολιτική επιτροπή του κόμματος.

Σε αυτή την ομάδα προσθέστε την ομάδα των σοσιαλδημοκρατών που έφτιαξαν λίγες ημέρες πριν από το συνέδριο στο γραφείο του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ο Χρήστος Πρωτόπαπας, η Εύη Χριστοφιλοπούλου και άλλοι, κάνοντας τον κ. Βενιζέλο να βγει από τα ρούχα του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έβριζε θεούς και δαίμονες όταν το έμαθε. Από τότε και μετά, τίποτε δεν είναι σαν χθες στην ομάδα Βενιζέλου, τίποτα δεν θα είναι σαν τώρα.

Η Τόνια Αντωνίου αντάλλαξε βαριές κουβέντες με τον Χρήστο Πρωτόπαπα με τον οποίο πλέον δεν μιλούν. Σύμφωνα με πληροφορίες η μισή ομάδα Βενιζέλου δεν μιλά πλέον στην άλλη μισή.

Ολα αυτά έχουν σαν συνέπεια, αν δεν βρεθεί λύση μέχρι τη στιγμή που θα συνεδριάσει η πολιτική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, στις κάλπες που θα στηθούν για τον νέο γραμματέα του Κινήματος να βρεθούν πολλά λευκά ψηφοδέλτια.

Αν τελικά ο κ. Ανδρουλάκης είναι υποψήφιος τότε σίγουρα δεν θα ψηφιστεί από μερίδα Βενιζελικών, την Αριστερή πρωτοβουλία και μέρος της ομάδας Καρχιμάκη.

Αν πάλι το πρώτο σε σταυρούς μέλος της πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ δεν είναι υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα, κάτι που φαντάζει εξωπραγματικό, τότε μέρος των Βενιζελικών θα ψηφίσει κανονικά, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας Καρχιμάκη καθώς και η Αριστερή πρωτοβουλία.

Ωστόσο, ο νέος γραμματέας δεν θα ψηφιστεί από ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος συνέδρων και μάλιστα το πιο δυναμικό, τη Νεολαία.
Επομένως ο κ. Βενιζέλος τα βάζει όλα στη ζυγαριά και αυτός αποφασίζει. Αυτός εχει το μαχαίρι, αυτός και το πεπόνι ...

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.