."Μετά την Κύπρο ακολουθούν Ισπανία - Σλοβενία"


Η Κύπρος πιθανότατα δεν θα είναι η τελευταία χώρα-μέλος της ευρωζώνης η οποία θα ζητήσει διεθνή δανεισμό, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση 48 οικονομολόγων, που έκανε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, οι οποίοι ανέφεραν πως οι επικρατέστερες υποψήφιες είναι η Ισπανία και η Σλοβενία.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι δεν υπάρχει συναίνεση για το εάν και κατά πόσον η νέα συμφωνία διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, η οποία βασίζεται στο κλείσιμο της μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Κύπρου με την ταυτόχρονη επιβολή ενός τέλους στους πλουσιότερους καταθέτες, είναι καλύτερη ή χειρότερη για την χρηματοοικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης.

Η Λευκωσία σύναψε μια συμφωνία δανεισμού 10 δισεκ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Δευτέρα, με στόχο την εκκαθάριση ενός τραπεζικού συστήματος που κυριαρχούσε στην οικονομία της και θεωρείτο εδώ και καιρό πως την έσυρε σε χρεοκοπία.

Οι 36 από τους 48 οικονομολόγους που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας είπαν ότι και άλλες χώρες της ευρωζώνης θα χρειαστούν δανεισμό. Οι 16 κατονόμασαν την Ισπανία και ισάριθμοι τη Σλοβενία, όπου ο υπέρογκος τραπεζικός τομέας προκαλεί συγκρίσεις με την Κύπρο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.