.Η επιστροφή της τρόικας


Με το βλέμμα στραμμένο στην έλευση των εκπροσώπων της τρόικας στις 25 Φεβρουάριου παραμένει η κυβέρνηση. Οι δανειστές θα επαναφέρουν στο προσκήνιο τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση, το αίτημά τους για χιλιάδες απολύσεις το Δημόσιο και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θεωρούν ότι πρέπει να υλοποιηθούν. 
Όσον αφορά την τριμερή, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας επιστρέφουν στην Ελλάδα προκειμένου να διευθετηθούν ορισμένα σημαντικά «ανοικτά μέτωπα». 
Η προτεραιότητα φαίνεται να δίνεται στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, την αξιολόγηση πορείας του προϋπολογισμού, τις απολύσεις και τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου και το πτωχευτικό δίκαιο για νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η τρόικα φέρεται να ζητεί την πλήρη αυτονομία της νέας Γενικής Γραμματείας Εσόδων, προκειμένου να παταχθεί αποτελεσματικά η φοροαποφυγή και η διαφθορά στις συναλλαγές με το δημόσιο. 
Στόχος της νέας Γενικής Γραμματείας είναι η είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών συνολικού ύψους 56,6 δισ. ευρώ, έργο που εάν δεν υλοποιηθεί με επιτυχία, θα οδηγήσει, σύμφωνα με τους δανειστές, σε νέα μέτρα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.