.Άρθρο Ευ. Βενιζέλου για τα "λάθη" του ΔΝΤ


Με άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, παρεμβαίνει στη συζήτηση που έχει αρχίσει, εδώ και λίγες ημέρες, σχετικά με τα «λάθη» του ΔΝΤ στον σχεδιασμό του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, απορρίπτοντας τη λογική που διέπει αυτήν τη συζήτηση και τον τρόπο διεξαγωγής της. «Με φοβίζει η συζήτηση των τελευταίων ημερών» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος απορρίπτει την εκδοχή ότι πρόκειται απλά για ένα "τεχνικό" λάθος, καθώς και ότι οι ευθύνες βαρύνουν μόνο το ΔΝΤ. Σχετικά με το τι πρέπει να γίνει, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει το γεγονός ότι στο δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής προβλέπεται η ρήτρα της "βαθύτερης ύφεσης" (η οποία υφίσταται) και η οποία οδηγεί «σε επαναδιαπραγμάτευση και αναθεώρηση της σύμβασης».

Θεωρεί ότι οι εταίροι πρέπει να αντιληφθούν πού οδήγησε η εμμονή τους στις οικονομικές ιδεοληψίες του νεοφιλελευθερισμού, αλλά, τονίζει, «το κλειδί» το κρατάμε στα χέρια μας και ότι οι βασικές προϋποθέσεις για τη «στροφή» της χώρας είναι «εσωτερικές» και κυρίως «πολιτικές και κοινωνικές».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.