.Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδελφού του Σίμου Κεδίκογλου


Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου σημειώθηκε στις 23:15 χτες το βράδυ, στην Αθήνα.
 Άγνωστοι έσπασαν με βαριοπούλα την είσοδο τριώροφου κτιρίου όπου στεγάζεται και το τεχνικό γραφείο του κυρίου Κεδίκογλου, ο οποίος ήταν στο σπίτι μαζί με τη σύζυγο του και το τρίχρονο παιδί τους και πέταξαν στο εσωτερικό μία βόμβα μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

Στο σημείο έσπευσε ένα όχημα της πυροσβεστικής με 3 πυροσβέστες, αλλά εν τω μεταξύ η φωτιά είχε κατασβεστεί αφού προξένησε μικρές υλικές ζημιές.
 Για την νέα εμπρηστική ενέργεια διενεργείται έρευνα από την αστυνομία.

«Στοχοποιώντας συγγενείς και μικρά παιδιά, το μόνο που πετυχαίνουν οι θιασώτες της βίας είναι να δυναμώνουν τη θέληση μας»
Αυτό μεταξύ άλλων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την επίθεση και συμπλήρωσε:
«Το σύνολο του πολιτικού κόσμου πρέπει να καταδικάσει απερίφραστα και χωρίς εξαιρέσεις την απόπειρα διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται».

«Η καταδίκη των νέων βομβιστικών επιθέσεων πρέπει να είναι ομόφωνη από όλα τα κόμματα. Η απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου πέφτει στο κενό» αναφέρει η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Το ΠΑΣΟΚ, με σχετική του ανακοίνωση, προειδοποιεί «όσους παίζουν με τα σπίρτα ότι η πυρκαγιά επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις».
Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Είναι άμεση ανάγκη να δημιουργηθεί απ' όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις ένα αρραγές μέτωπο απόλυτης και κάθετης καταδίκης κάθε μορφής βίας. Με πράξεις και όχι με λόγια. Με ξεκάθαρες τοποθετήσεις, χωρίς υποσημειώσεις και μισόλογα».

 Τα κόμματα «να εγκαταλείψουν την ανόητη αλλά και επικίνδυνη τακτική που στρέφεται ευθέως ενάντια στη δημοκρατία» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με σχετική του ανακοίνωση.
«Μετά και το χθεσινό κρούσμα βίας, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν κατά μέρους την προσπάθεια της πολιτικής εκμετάλλευσης και να συνειδητοποιήσουν ότι απειλείται η δημοκρατία» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι:

«Η συντονισμένη επιχείρηση βίας και τρομοκρατίας που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες είναι απολύτως καταδικαστέα, είναι ασύμβατη με τις αξίες και τους στόχους της αριστεράς και του λαϊκού κινήματος και μας βρίσκει απέναντί της».

«Πρόκειται για ενέργειες που τραυματίζουν τη δημοκρατική ομαλότητα και απειλούν την κοινωνία», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε και η Δημοκρατική Αριστερά.

«Η ΔΗΜΑΡ καταδικάζει όλα τα κρούσματα βίας» καταλήγει η ανακοίνωση.
 «Το ΚΚΕ καταδικάζει τις εμπρηστικές επιθέσεις στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς και κατά κομματικών γραφείων και προσώπων.

 Αυτές οι ενέργειες προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες σε αυτούς που επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν το λαό, να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς καταστολής κατά του εργατικού - λαϊκού κινήματος» επισημαίνεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.