.S&P: 1 στις 3 πιθανότητες μια μελλοντική ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει εγκατάλειψη του ευρώ


Υπάρχει μία πιθανότητα στις τρεις, μια μελλοντική ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει η χώρα να φύγει από την ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του οίκου αξιολόγησης Standard and Poor's για την περιοχή Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA).
Όμως μια τέτοια κίνηση θα είχε εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες και θα απέτρεπε πιθανόν άλλες χώρες από το να την μιμηθούν, πρόσθεσε.

Ο Μόριτς Κρέμερ, επικεφαλής του τμήματος αξιολογήσεων του S&P EMEA, είπε πως δεν αναμένει η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη υπό τη σημερινή της κυβέρνηση, προσθέτοντας πως ακόμη κι εάν βγει από αυτήν στο μέλλον, θεωρεί απίθανο το ενιαίο νόμισμα να διαλυθεί.

«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει μια όχι ασήμαντη πιθανότητα, μια κυβέρνηση της Ελλάδας, κάποια μελλοντική κυβέρνηση, σχεδόν σίγουρα όχι η σημερινή. . . να αποφασίσει πως, μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες, έπειτα από αλλεπάλληλα χρόνια ύφεσης, πτώσης του βιοτικού επιπέδου κι αυξανόμενης ανεργίας, είναι καιρός να σταματήσει αυτό που προσπαθεί τόσο πολύ καιρό» είπε ο Κρέμερ σε μια επιχειρηματική διάσκεψη στο Τελ Αβίβ.

Μια τέτοια κίνηση θα ήταν απόφαση μιας εκλεγμένης ελληνικής κυβέρνησης και όχι των διαμορφωτών πολιτικής στον πυρήνα της Ευρώπης, ορισμένοι εκ των οποίων υποθέτουν ότι ορισμένες χώρες θα αποχωρήσουν από τη ζώνη του ευρώ εάν δεν τηρούν τους κανόνες του παιγνιδιού -- ή και απαιτούν απ' αυτές να αποχωρήσουν, πρόσθεσε ο ίδιος.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.