.Τα σχέδια του Αντώνη Σαμαρά, τα διλήμματα του Βενιζέλου και η αριστερή στροφή του Κουβέλη


Ντόμινο πολιτικών εξελίξεων φέρνει η κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης για τα 151 μέτρα του πακέτου των 13,5 δις. ευρώ. Παρά τη στάση της ΔΗΜ.ΑΡ. που μελετά «αριστερή στροφή», οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος εκτιμούν ότι θα υπάρξει ασφαλής πλειοψηφία υπέρ των μέτρων και επεξεργάζονται σενάρια ανασχηματισμού με πιθανή μεγαλύτερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, ο πρωθυπουργός θέλει να φύγει μπροστά στην ανάπτυξη και να πάρει «κάτι» από τους Ευρωπαίους. Επιμήκυνση, που θα κοστίσει όμως άλλα 15 δις. ή ελάφρυνση του χρέους. Για το δεύτερο πιέζει το ΔΝΤ, στο ΔΣ του οποίου έχουν περίπου εξεγερθεί Ρώσοι, Ασιάτες και Λατινοαμερικανοί για την υπερευμενή, κατά την άποψη του μεταχείριση της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να εμπλουτίσει την παράταξη του με κεντρώα, προοδευτικά και φιλοευρωπαϊκά στοιχεία για να την ανατοποθετήσει στο κέντρο.

Η γραμμή της Ιπποκράτους είναι για ψήφιση των μέτρων σε ένα είδος μαοϊκής μεγάλης πορείας που να αναγκάσει όλους να μπουν στη γραμμή. Ωστόσο, η απορία είναι αν αυτή η μεγάλη πορεία οδηγεί το ΠΑΣΟΚ φουλ μέσα στην κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΗΜ.ΑΡ. άνθρωποι κοντά στον Φώτη Κουβέλη επιμένουν ότι η ενόχληση του για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το Μαξίμου το θέμα των εργασιακών, είναι μεγάλη. Φαίνεται μάλιστα να πίστευε ότι τα εργασιακά θα έρχονταν σε χωριστό άρθρο ή σε διαφορετική ρύθμιση μαζί με μέτρα τόνωσης της απασχόλησης. 

Η μεγάλη απορία πάντως είναι αν η ΔΗΜ.ΑΡ. παγιδεύτηκε τελικά σε αδιάλλακτη στάση κι αν θα υποχρεωθεί να μην ψηφίσει το πακέτο που θα σημαίνει ότι δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση.

Στην Κουμουνδούρου η προδιάθεση είναι να απομειωθεί με κάθε τρόπο η νομιμοποίηση της κυβέρνησης των τριών και να πάμε σε εκλογές. Μάλιστα υπάρχει βεβαιότητα ότι σε νέες κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτος περνώντας το 30%. Δεν βλέπουν άλλο πιθανό κυβερνητικό εταίρο από τη ΔΗΜ.ΑΡ. που, αν μάλιστα δεν ψηφίσει τελικά το πακέτο, απολυμαίνεται κάπως από τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.