.Μ. Ντράγκι: Οι αποφάσεις της ΕΚΤ για αγορά ομολόγων δεν αφορούν την Ελλάδα


«Το πρόγραμμα (ενν. αγοράς ομολόγων των υπερχρεωμένων κρατών της Ευρωζώνης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) δεν αφορά καθόλου την Ελλάδα, καθώς απευθύνεται αποκλειστικά σε χώρες, οι οποίες εξακολουθούν χρηματοδοτούνται από τις αγορές κεφαλαίων», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευθεί, αύριο, στο περιοδικό Der Spiegel.
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Ντράγκι υπεραμύνεται της απόφασης της ΕΚΤ για αγορά ομολόγων από τις υπερχρεωμένες χώρες του ευρώ, υποστηρίζοντας ότι 

«τα επιτόκια σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες περιείχαν πρόσθετη επιβάρυνση για εικασίες σχετικά με ενδεχόμενη κατάρρευση της Ευρωζώνης, άρα, επειδή αυτές οι εικασίες ήταν αδικαιολόγητες, έπρεπε να δράσουμε για να τις καταπολεμήσουμε». 

Τονίζει, επίσης, ότι δεν περιμένει απώλειες για τους φορολογούμενους από αυτές τις ενέργειες της ΕΚΤ: «Το εντελώς αντίθετο: Μέχρι τώρα είχαμε και κέρδη από τις αγορές ομολόγων, που εισέρρευσαν στις εθνικές τράπεζες». 

Αν οι κυβερνήσεις της νοτίου Ευρώπης συνεχίσουν την επιτυχή μεταρρυθμιστική πολιτική τους των τελευταίων μηνών, αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον, επισημαίνει.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.