.Θέτει όρους για τα μέτρα


Την πρότασή του να σταλεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η «λίστα Λαγκάρντ» επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Κ.Ο. του κόμματος, ενώ έθεσε όρους για την ψήφιση των μέτρων.
«Aν δεν υπάρχει μία ολοκληρωμένη συμφωνία με τους εταίρους, εάν δεν έχει διασφαλιστεί η παράταση για δύο χρόνια, εάν δεν διασφαλιστεί ότι ανοίγει η συζήτηση για περαιτέρω μείωση του χρέους 
μια ολοκληρωμένη συμφωνία που εμπερικλείει την επιμήκυνση, τη ρήτρα αντικατάστασης, κοινωνικά και αναπτυξιακά αντίβαρα, τότε τα μέτρα δεν μπορούν να έλθουν για ψήφιση στη Βουλή», ανέφερε μεταξύ άλλων.
«Δεν έχει νόημα να λάβουμε μέτρα σκληρά και μετά από τρεις μήνες να κληθούμε να πάρουμε και άλλα, επειδή θα υπάρχει βαθύτερη ύφεση», υπογράμμισε και προειδοποίησε ότι όσο μεγαλώνει το πακέτο των μέτρων και όσο τα κονδύλιά του μεταφέρονται σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα «κινδυνεύουμε να χάσουμε το στόχο».
«Αν κάποιοι νομίζουν ότι χτυπώντας το ΠΑΣΟΚ, αποσταθεροποιούν την κυβέρνηση, είναι πονηροί και δεν θα τους περάσει» διεμήνυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προειδοποιώντας όσους χτυπούν τον ίδιο, πως έχει αποδείξει ότι μπορεί να σηκώσει τα βάρη και ότι η αλήθεια συντρίβει τη συνομωσιολογία.

Αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς, στη χθεσινή αποχώρηση του Γιάννη Ραγκούση από το ΠΑΣΟΚ, ο κύριος Βενιζέλος τόνισε ότι αυτοί που φέρουν τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες την περίοδο 2009-2010 βιάστηκαν να χαρούν και να διαχωρίσουν τη θέση τους. 
Χαρακτήρισε προκλητικό το «να ζητούν τα ρέστα και να διεκδικούν την εκπροσώπηση του δήθεν και νέου και άφθαρτου, αυτοί που μετείχαν στον πιο σκληρό πυρήνα της κομματικής και κυβερνητικής εξουσίας». 
Αναφέρθηκε επίσης στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι οποίες όπως εκτίμησε, είναι ένας παράγοντας που αντί να επιταχύνει μπορεί επιβραδύνει τις εξελίξεις. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.