.Αυξάνει το ΦΠΑ από σήμερα η Ισπανία για να "τιθασεύσει" το χρέος της


Η αύξηση του ΦΠΑ στην Ισπανία, το βασικό ποσοστό του οποίου αυξάνεται σε 21% από 18%, τέθηκε σήμερα 1η Σεπτεμβρίου σε ισχύ στο πλαίσιο μιας άνευ προηγουμένου πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει η ισπανική κυβέρνηση με στόχο να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας στο 6,3% του ΑΕΠ φέτος.

Μετά την αναβολή για μήνες της εφαρμογής της απόφασης αυτής, την οποία ζητούσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε τελικά στις 11 Ιουλίου ότι η αύξηση στον ΦΠΑ θα ίσχυε από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ως εκ τούτου το βασικό ποσοστό του ΦΠΑ αυξάνεται από σήμερα από 18% σε 21%, ενώ το μειωμένο ποσοστό που ισχύει για ορισμένα προϊόντα, όπως αυτά που αφορούν τον τουρισμό και τα μέσα μεταφοράς, αυξάνεται από 8% σε 10%.

Το πολύ χαμηλό ποσοστό του 4% διατηρείται για τα είδη πρώτης ανάγκης, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα βιβλία.
Ωστόσο το 4% δεν θα ισχύει για κάποια προϊόντα, όπως και για ένα μέρος του σχολικού υλικού, για τα οποία το ποσοστό του ΦΠΑ θα αυξηθεί.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.