.Μέσα σε κλίμα έντασης συνεδριάζουν οι δήμαρχοι


Μέσα σε κλίμα έντασης, λόγω του οικονομικού στραγγαλισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, διεξάγεται από το πρωί το έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ενώ υπέρ των κινητοποιήσεων και της ενότητας εμφανίστηκε το σύνολο των δημάρχων που έχουν μιλήσει μέχρι στιγμής.

Κατά την ομιλία του υπουργού Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και συνθήματα από εργαζόμενους στους δήμους και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο υπουργός, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει το υπουργείο Εσωτερικών αλλά και η κυβέρνηση, για να καλύψει αρρυθμίες και οικονομικά προβλήματα που συσσωρεύτηκαν «από τη μακρά προεκλογική περίοδο και κυρίως από τη λογική ισορροπιών της προηγούμενης περιόδου».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» την απόδοση στους δήμους των 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, σημειώνοντας ότι «η οποιαδήποτε παρέκκλιση από το ποσό αυτό οδηγεί τους δήμους σε στάση πληρωμών, σε αναστολή υπηρεσιών σε κατάρρευση». 
Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, κατά τον χαιρετισμό του, κάλεσε το κράτος να εμπιστευθεί και να προστατεύσει την Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι «η Αυτοδιοίκηση ό,τι είχε να δώσει το έδωσε, με θυσίες, με περικοπές, με δραστικές μειώσεις σε όλα τα επίπεδα».

«Από εδώ και πέρα, κάθε ευρώ που θα αφαιρείται από την Αυτοδιοίκηση, θα θέτει σε κίνδυνο την επιβίωσή της», ξεκαθάρισε ο κ. Σγουρός. Ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση να «λύσει» τα χέρια της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να «καταφέρει πολύ περισσότερα». 
 
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους δήμους και τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει «καμία διεκδίκηση ξεκομμένη από τα προβλήματα ανθρώπινου δυναμικού».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.