."Βουτιά" 30% στη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου


Μεγάλες απώλειες 29,71% καταγράφει η τιμή της μετοχής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ότι «το Τ.Τ είναι μη βιώσιμο, όπως έκριναν τόσο η Τράπεζα της Ελλάδας, όσο και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Όπως εκτιμούν χρηματιστηριακοί παράγοντες, η πτώση οφείλεται κυρίως σε ανησυχίες μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε περίπτωση διαχωρισμού του φορέα σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και πώληση της «καλής» τράπεζας σε κάποιο ιδιωτικό τραπεζικό όμιλο.

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις για το Τ.Τ ενδιαφέρουν πάνω από 70.000 μετόχους που κατέχουν πάνω από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, ενώ το δημόσιο κατέχει ποσοστό 35%.

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του Ταμιευτηρίου ανακοίνωσε ότι δεν είναι δυνατή, λόγω εξαιρετικώς δυσμενών συνθηκών, η δημοσίευση της «Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της Τράπεζας και του Ομίλου για τη χρήση του έτους 2011», εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.