.Τα «όπλα» του Αντώνη Σαμαρά στη συνάντηση με τη Μέρκελ


Με 10.000 λιγότερους υπαλλήλους στην εφεδρεία και ψαλίδι από 2% έως 15% στις συντάξεις θα επιχειρήσει να αποσπάσει τη συγκατάθεση της τρόικας για τα μέτρα το οικονομικό επιτελείο, το οποίο δηλώνει ότι είναι σχεδόν έτοιμο το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, ενόψει της επίσκεψης του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα, την ερχόμενη Τετάρτη.

Στο μεταξύ, στο Μέγαρο Μαξίμου βάζουν χαμηλά τον πήχη από την περιοδεία του Αντώνη Σαμαρά σε Βερολίνο - Παρίσι και τις κατ’ίδίαν συναντήσεις του με την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ στις 24 και 25 Αυγούστου αντίστοιχα.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, στο πρωθυπουργικό επιτελείο ευελπιστούν ότι θα υπάρξουν από όλους τους ευρωπαίους ηγέτες μηνύματα στήριξης της Ελλάδας. 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ στο Βερολίνο την παραμονή της επίσκεψης Σαμαρά είναι μια νέα παράμετρος που αξιολογεί ο πρωθυπουργός προετοιμάζοντας το δικό του ταξίδι.

Κι αυτό γιατί εκφράζεται η άποψη ότι μέσα από αυτή τη συνάντηση μπορεί να προκύψει εκ νέου μια κοινή γραμμή ανάμεσα σε Βερολίνο και Παρίσι για το ελληνικό ζήτημα. 

Ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να βάλει στην ατζέντα των συναντήσεων το ζήτημα της επιμήκυνσης του Μνημονίου κατά δύο χρόνια, με στόχο να ανοίξει η συζήτηση στο υψηλότερο πολιτικά επίπεδο. 

Συνεργάτες του αναφέρουν ότι δεν θα υποβληθεί επίσημο αίτημα, αλλά αφήνουν ανοιχτό το θέμα για τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, όταν θα έχει υποβληθεί και η έκθεση της τρόικας. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σαμαράς έχει αποφασίσει να κινηθεί με ανοιχτά χαρτιά και θα επιδιώξει μια καθαρή δήλωση για τη θέση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Μεταξύ των «όπλων» με τα οποία θα πάει στο Βερολίνο ο Α. Σαμαράς είναι η παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αποκρατικοποιήσεων που μπορεί να κινηθεί και πέραν των υποχρεώσεων του Μνημονίου. 

Ακόμη, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει ότι η Ελλάδα έχει συμπληρώσει ήδη πέντε χρόνια βαθιάς ύφεσης, η οποία επιδεινώνεται από τα προγράμματα λιτότητας χωρίς αναπτυξιακό σχεδιασμό, εκτροχιάζοντας τελικά κάθε προσπάθειας αποτελεσματικής εφαρμογής του Μνημονίου.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.