.Πρόταση σχεδίου νόμου του ΠΑΣΟΚ για οικονομική διευκόλυνση των δανειοληπτών


Την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την προστασία και την οικονομική διευκόλυνση των δανειοληπτών, παρουσίασαν σε συνέντευξη στη Βουλή, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Γιάννης Μανιάτης και ο εισηγητής για θέματα ανάπτυξης Θάνος Μωραΐτης.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τόνισαν ότι η πρόταση νόμου που κατέθεσαν την περασμένη Παρασκευή δεν αφορά μόνο στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αλλά στο σύνολο των δανειοληπτών και σημείωσαν ότι αναμένουν η εν λόγω πρόταση να αποτελέσει τη βάση συζήτησης μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά και με τους κοινωνικούς εταίρους. 

Στους βασικούς άξονες του σχεδίου νόμου, προβλέπεται η υποχρέωση των πιστωτικών ιδρυμάτων για ρύθμιση των οφειλών φυσικών προσώπων που προκύπτουν από δάνεια στεγαστικά, επισκευαστικά, προσωπικά και καταναλωτικά και από πιστωτικές κάρτες, κατά τρόπο ώστε η μηνιαία δόση για το σύνολο των οφειλών κάθε φυσικού προσώπου να μην ξεπερνά το 30% του μηνιαίου ατομικού ή οικογενειακού, κατά περίπτωση, εισοδήματος.  

Επιπλέον, προβλέπεται η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων ή εξόφλησης των πιστωτικών καρτών του οφειλέτη για όσο χρόνο απαιτείται για την πλήρη εξόφληση των οφειλών του. Το δε επιτόκιο που εφαρμόζεται για την αποπληρωμή των καταναλωτικών δανείων και την εξόφληση των πιστωτικών καρτών δεν υπερβαίνει το 9%. 

Ακόμη στους βασικούς άξονες συμπεριλαμβάνεται και η πρόβλεψη ότι απαιτήσεις του οφειλέτη από καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ για ατομικό τραπεζικό λογαριασμό και 2.000 ευρώ για κοινό τραπεζικό λογαριασμό. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.