.Απορρίπτουν και τα τρία κόμματα βασικές διατάξεις του φορολογικού


Σημαντικές διαφωνίες επί του νέου φορολογικού νομοσχεδίου εξέφρασανσήμερα οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας στην συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη. Η συνάντηση θα επαναληφθεί αφού το υπουργείο Οικονομικών εξετάσει τα μέτρα που πρότειναν τα τρία κόμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη που μετείχαν στη συνάντηση, στο επίκεντρο βρέθηκε η κατάργηση του ειδικού αφορολογήτου των προστατευόμενων τέκνων, το θέμα της φορολογικής ελάφρυνσης των τόκων στεγαστικών δανείων, η φορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η φορολόγηση των νέων επαγγελματιών, αλλά και ζητήματα σχετικά με τους αγρότες.

ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά κατέθεσαν προτάσεις ισοδύναμων μέτρων που θα μειώνουν τα βάρη για τα χαμηλά εισοδήματα και για κατηγορίες πολιτών όπως οι τρίτεκνοι, οι οποίοι πλήττονται από τις προωθούμενες διατάξεις.

Διαλλακτική φάνηκε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στο θέμα της μη αύξησης της προκαταβολής φόρου για τις Ο.Ε. και Ε.Ε. στο 80% από 55%, ενώ δεσμεύθηκε να εξετάσει και τις προτάσεις για το θέμα της φορολογικής ελάφρυνσης των τόκων στεγαστικών δανείων.

Σημαντικές διαφωνίες - που από ότι φαίνεται είναι αγεφύρωτες- εκφράστηκαν για την κατάργηση του ειδικού αφορολογήτου των προστατευόμενων τέκνων, με τον Φίλιππο Σαχινίδη από το ΠΑΣΟΚ να προτείνει ως εναλλακτική ένα σύστημα προσαύξησης της επιστροφής φόρου των 1.950 ευρώ κατά 5% ανά τέκνο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.