.Προσκλητήριο για συμπαράταξη κόντρα στο Μνημόνιο


Πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο για συμπαράταξη σε ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ για την απαλλαγή του λαού και της χώρας από το Μνημόνιο απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου το βράδυ του Σαββάτου, μεταδίδει η ΕΡΤ.

«Τώρα είναι η ώρα να σταματήσουμε την καταστροφή, να οργανώσουμε την ανατροπή» δήλωσε ο κ. Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν αντιλαμβάνεται την ανάγκη μια νέας εθνικής στρατηγικής και αποκάλεσε τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, "τριανδρία της χρεοκοπίας του λαού και του τόπου". 

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη χάραξης μιας νέας εθνικής στρατηγικής, παρουσιάζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση» και τόνισε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να ακυρώσει το μνημόνιο. 

«Η χώρα και η κοινωνία βρίσκονται μπροστά σε μια τεράστια καταστροφή. Ήδη ένα μεγάλο τμήμα τους ζει σε συνθήκες αναξιοπρέπειας και χρεοκοπίας», επισήμανε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η ανάγκη να μπει τέλος σε αυτή την «ολέθρια πορεία» αποτελεί «εθνική επιταγή» και όχι υπόθεση ενός
 μόνο κόμματος.

 
Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του Πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι έλεγε ψέματα προεκλογικά για να κερδίσει την ψήφο των πολιτών. 

«Πριν από μια εβδομάδα ήρθε σαν το κλέφτη, για δύο μόνο ώρες, να εγκαινιάσει τη ΔΕθ ο κρυπτόμενος Πρωθυπουργός. Ξεκίνησε την ομιλία του, λέγοντας ότι θέλει να σας πει αλήθειες. Με έμμεσο τρόπο δηλαδή, σας είπε ότι μέχρι πρότινος δεν έλεγε αλήθειες. Έλεγε ψέματα για να κερδίσει τη ψήφο σας. Και όποιος τον πίστεψε την πάτησε», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Καταλόγισε επίσης στον κ. Σαμαρά ότι κατέφυγε «στη γνωστή πολιτική λαθροχειρία» ότι «είναι δήθεν αναγκαίο για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ », αφού όπως είπε, δεν είχε κανένα λογικό επιχείρημα προκειμένου να υπερασπιστεί «το πιο επώδυνο πακέτο περικοπών και λιτότητας στη μεταπολεμική Ιστορία του τόπου». 

«Όταν ο σημερινός πρωθυπουργός καταψήφιζε το πρώτο Μνημόνιο, επεδίωκε την επιστροφή της χώρας στη δραχμή; Όταν ο κ. Κουβέλης καταψήφιζε και το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, ήθελε κι αυτός την επιστροφή στη δραχμή;», διερωτήθηκε. 


Υποστήριξε επίσης ότι κανείς στην Ευρωζώνη δεν έχει πολιτικό κίνητρο να εξωθήσει καμία χώρα σε οικειοθελή αποχώρηση, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη συνοχή της Ευρωζώνης. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.