.Τα νέα μέτρα στο τραπέζι του Υπουργικού


Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά συνεδριάζει το μεσημέρι το Υπουργικό Συμβούλιο, στο επίκεντρο του οποίου είναι το νέο "πακέτο" μέτρων των 11,7 δισ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα εντός των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων εν όψει της έλευσης της τρόικας. 

Το νέο «μαχαίρι» στις αποδοχές των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ, η δραστική περικοπή των επιχορηγήσεων από τον προϋπολογισμό, η μείωση έως εκμηδένιση των φοροαπαλλαγών, αλλά και οι αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, αποτελούν μερικούς από τους βασικούς «κορμούς», σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών του νέου πακέτου των 11,7 δισ. ευρώ. 

Τα μέτρα αυτά θα επιβαρύνουν επιπρόσθετα μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι θα δουν να περικόπτονται 7 δισ. ευρώ από συντάξεις, εφάπαξ, επιδόματα ανεργίας, κ.λπ. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ, οι αποδοχές των περίπου 68.000 υπαλλήλων τους μπορεί να μειωθούν περαιτέρω έως και 30%. 

Καθώς, θα καταργηθούν οι κανονισμοί εργασίας, στους οποίους προβλέπονται οι πρόσθετες αμοιβές, όπως είναι τα επιδόματα, οι υπερωρίες, τα εκτός έδρας, κ.λπ. 
Ταυτόχρονα, με την κατάργηση των κανονισμών εργασίας θα μπορεί να αλλάξει το σύστημα για τις ωριμάνσεις, αλλά και να διευκολυνθεί η μεταφορά του προσωπικού από μια δημόσια επιχείρηση σε μία άλλη.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.