.Γροθιά στη διαπλοκή

Ένα νέο τοπίο στο χώρο των μέσων ενημέρωσης γεννιέται, με βίαιο είναι η αλήθεια τρόπο. Η κίνηση Μαρινάκη για τον ΔΟΛ, η νεκρανάσταση Νέων, Βήματος και Mega, η αναγκαστική συνύπαρξη τριών κολοσσών των επιχειρήσεων με εχθρικές τάσεις ο ένας για τον άλλο και η επικείμενη πτώχευση του «παιδιού» της οικογένειας Μπόμπολα, του Πήγασου, δημιουργεί νέα δεδομένα.
Δημιουργεί, όμως και νέο σκηνικό διαπλοκής. Δημιουργεί ένα τοπίο για το οποίο σίγουρα δεν θα είναι πολλοί περήφανοι. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει. Σου λένε: Έφυγε ο Μπόμπολας και ο Ψυχάρης κι έρχεται ο Σαββίδης και ο Μαρινάκης; Τι άλλαξε; Και τι τελικά μπορεί να αλλάξει σε ό,τι αφορά τη διαπλοκή μεταξύ κομμάτων και μέσων ενημέρωσης;
Η αλήθεια είναι ότι η διαφορά της εξαγοράς του ΔΟΛ από τον Μαρινάκη με το 20% που πήρε ο Σαββίδης από τον Μπόμπολα είναι μεγάλη. Η πρώτη συναλλαγή έγινε με ανοικτές διαδικασίες πλειστηριασμού και η δεύτερη με αδιαφανείς διαδικασίες που ακόμη και σήμερα κανείς δεν ξέρει αν είναι νόμιμες ή όχι.
Όμως, το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Δύο επιχειρηματίες μπαίνουν στα μέσα ενημέρωσης τα οποία στην Ελλάδα είναι χρεοκοπημένα και χωρίς μέλλον. Μπαίνουν ξέροντας ότι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτε, αλλά θα χάσουν.
Και μπαίνουν επίσης γιατί γνωρίζουν ότι στην Ψωροκώσταινα που ζούμε δεν υπάρχουν κανόνες και διακριτοί ρόλοι. Όλα τα κόμματα ή αν όχι αυτά, σίγουρα συγκεκριμένοι πολιτικοί, θέλουν να διαπλακούν. Θέλουν να χορέψουν το ταγκό της διαπλοκής που χορεύεται με δύο πάντα. Για τη Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να αλλάξει τίποτε. Αυτά που γράφαμε ότι έπρεπε να κάνει ο Μητσοτάκης, αυτά θα τον συμβουλέψουμε να κάνει και τώρα. Μόνο αν δείξει ότι δεν μασάει από νταβατζήδες και διαπλεκόμενους θα γίνει ηγέτης. Μόνο αν δεν αφήσει τη Νέα Δημοκρατία να κάνει τα λάθη του παρελθόντος με τα μέσα ενημέρωσης θα μπορέσει να μείνει για πολλά χρόνια. Πρέπει να πολεμήσει τη διαπλοκή, τις πιέσεις, τους εκβιασμούς που κάποιοι θα θελήσουν να του κάνουν. Και κυρίως να πολεμήσει ακόμη και εκείνους που τώρα γλείφουν τη ΝΔ, όταν μόλις πριν μερικούς μήνες την έφτυναν.
Για παράδειγμα, μην ξεχνάμε ότι ο Μαρινάκης μέχρι πρότινος δεν άφηνε σε χλωρό κλαρί τη ΝΔ και από το 2014 πόνταρε όλα του τα λεφτά στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, ας μη νομίζουν κάποιοι ότι τώρα θα στηρίξει τον Μητσοτάκη. Ομοίως, ο Σαββίδης κάποτε έπινε νερό στο όνομα της ΝΔ και τώρα έκανε την τούμπα του αιώνα κι έχει κάνει Θεό τον Τσίπρα. Αλλά δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να ξαναγυρίσει το καράβι αλλιώς.
Η ουσία είναι μία. Ο Μητσοτάκης δεν πρέπει να υποκύψει σε κανέναν. Δεν πρέπει να κάνει τα λάθη που έκαναν όλοι οι άλλοι. Πρέπει να πολεμήσει όσους διαπλεκόμενους θέλουν να παίξουν με βρόμικα χαρτιά. Να σεβαστεί και να βοηθήσει την υγιή επιχειρηματικότητα στα μίντια (αν υπάρχει τέτοια) αλλά να μην συμβιβαστεί με κανένα.

Πρέπει να αποστασιοποιηθεί από όλους αυτούς τους νταβατζήδες που ένα είναι σίγουρο. Δεν θέλουν το καλό του. Η διαπλοκή είναι βρόμικη κι έτσι θα μείνει. Η ΝΔ δεν πρέπει να βουτήξει στα νερά της.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.