.Η τρομοκρατία ξαναμπαίνει στη ζωή μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλόγισε στην κυβέρνηση «αδυναμία» να παρέμβει για να αντιμετωπίσει τον «κύκλο των αντιεξουσιαστών», προσθέτοντας πως «η Αστυνομία αν είχε πολιτική εντολή και κατεύθυνση θα μπορούσε να «καθαρίσει» τα Εξάρχεια».
Δήλωσε ότι ως πρωθυπουργός «θα καθαρίσω τα Εξάρχεια», ότι θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και πως θα φτιαχτεί τουλάχιστον μία φυλακή υψίστης ασφαλείας.
Αυτονόητο είναι από έναν πρόεδρο κόμματος της δεξιάς να υπόσχεται ότι θα καθαρίσει το άβατο των Εξαρχείων, αν και πολλές φορές έχουμε ακούσει ανάλογες υποσχέσεις. Μακάρι ο Κυριάκος να κάνει πράξη την υπόσχεσή του και να μη δώσει καθόλου σημασία στις αντιδράσεις που θα έχει από τους «ευαισθητούληδες» που θα μιλήσουν για «συλλογικότητες», «ανθρώπινα δικαιώματα» ή για αυτοδιαχείριση των Εξαρχείων.
Ήδη η κυρία Αναγνωστοπούλου, η πρώην υπουργός Παιδείας μίλησε για «δαιμονοποίηση» της περιοχής και για λανθασμένες εντυπώσεις ότι κάτι «τρομερό γίνεται εκεί». Καταλαβαίνουμε λοιπόν που πάει το πράγματα από τους «αριστερούς».
Και μακάρι και ο κόσμος να αντιληφθεί επιτέλους ότι το να κάνει τα στραβά μάτια ή να δικαιολογεί τους... κακόμοιρους τους επαναστάτες που θέλουν έναν καλύτερο κόσμο, ουσιαστικά είναι ένοχος στις δολοφονίες αθώων ανθρώπων.
Τι θα γινόταν χθες αν ο αστυνομικός που τραυματίστηκε έπεφτε νεκρός; Ένας πατέρας τριών παιδιών που μεταφερόταν με ασθενοφόρο και έλεγε «αφήστε με να δω τα παιδιά μου»; Το εντυπωσιακό είναι ότι, όπως καταγγέλλουν οι αστυνομικοί, δεν υπήρξε εντολή ή κάποιος σχεδιασμός για να υπάρξει κυνηγητό του τρομοκράτη. Κανείς δεν σχεδίασε π.χ. μια μαζική εκστρατεία να καθαρίσει η περιοχή των Εξαρχείων από τρομοκράτες ή όσους κινούνται στις παρυφές της τρομοκρατίας.
Οι πληροφορίες λένε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν ανεξέλεγκτες με ορμητήριο τα Εξάρχεια, θα ξαναχτυπήσουν. Θέλουν ένα γνωστό θύμα ώστε να κερδίζουν λαϊκό έρεισμα. Θέλουν να σκοτώσουν πολιτικό, μέλος της τρόικας, επιχειρηματία ή τραπεζίτη. Θέλουν να κάνουν... πολιτική σκοτώνοντας ανθρώπους και παρεμβαίνοντας στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.
Σύμφωνα με τις σημειώσεις της Ρούπα, παρακολουθούσαν τον Μητσοτάκη και τον Σαμαρά, ενδεχομένως να ήθελαν να δουν αν μπορούν να χτυπήσουν έναν από αυτούς ή κάποιον άλλον πολιτικό. Ό,τι κι αν έχουν στο τρελό μυαλό τους, το ζήτημα είναι ότι η τρομοκρατία ξαναμπαίνει στη ζωή μας και μπορεί να ανοίξει ένας νέος κύκλος αίματος.
Και το κράτος τι κάνει; Οι πληροφορίες λένε ότι μετά τα χτυπήματα στην πρεσβεία της Γαλλίας, απέναντι από τη Βουλή, μετά την επίθεση στην πρεσβεία του Μεξικού με καλάσνικοφ αλλά και μετά τις συνεχείς επιθέσεις μπαχαλάκηδων κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, είχαν πέσει στο τραπέζι συγκεκριμένες προτάσεις. Μία από αυτές έλεγε ότι θα υπάρχουν εποχούμενες περιπολίες με περιπολικά ή με μηχανάκια που θα επεμβαίνουν με τα πρώτα επεισόδια ή με τρομοκρατικά χτυπήματα.
Αντ' αυτού δεν έχει γίνει τίποτε, τα ΜΑΤ είναι στο έλεος του κάθε τρελού και είναι θέμα χρόνου να κλάψουμε πάνω από το πτώμα κάποιου ανθρώπου. Η κυβέρνηση έχει δείξει ότι ακολουθεί την τακτική της ανοχής στο κράτος των Εξαρχείων, παρ' ότι συνελήφθη η Ρούπα, μια σύλληψη που λένε ότι έγινε επειδή ήθελαν συγκεκριμένοι κύκλοι να γίνει τις προηγούμενες ημέρες.

Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας χρειάζεται βούληση της πολιτείας και εγρήγορση από τον κόσμο. Αλλά το «ξεκαθάρισμα» των Εξαρχείων δεν χρειάζεται πολλά πράγματα. Μια απόφαση να τελειώνουμε με το άβατο και να επανέλθει η ομαλότητα και η νομιμότητα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.