.Ωρολογιακή βόμβα!


Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η κυβέρνηση και η χώρα τελεί υπό διάλυση. Η ομολογία Τσακαλώτου είναι χαρακτηριστική, με τη διαφορά ότι το πιθανότερο είναι να μη χρειαστεί να φτάσουμε ως το καλοκαίρι για να καταλάβουμε ότι καήκαμε.
Έτσι λοιπόν μια μόλις μέρα μετά τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών ο επικεφαλής του Eurogroup λέει ότι το ασφαλιστικό είναι ασαφές, κοινώς ζητάει αλλαγές και όπως καταλαβαίνουμε όλοι αυτές τελικά θα είναι επί τα χείρω. Οπότε η εκτόνωση της έντασης στην κοινωνία φαντάζει όνειρο θερινής νυχτός.
Οι αλλαγές που παρουσίασε ο Κατρούγκαλος δεν ικανοποίησαν κανέναν και η κοινωνία εξακολουθεί να βρίσκεται στα κάγκελα.
Την ίδια ώρα το χρηματιστήριο καταρρέει και οι κυβερνητικοί εταίροι αλληλοδιαψεύδονται για το αν ετοιμάζουν πρόωρες εκλογές προκειμένου να κάνουν την ηρωική έξοδο. Γίνεται λόγος για 10-15 βουλευτές που το σκέφτονται αν θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό. Τα τρακτέρ κάποιων μπλόκων κατεβαίνουν στην Αθήνα και η Γεροβασίλη καλεί την τροχαία…
Στο μεταξύ ουδείς γνωρίζει πότε θα ξανάρθει στην Αθήνα το κουαρτέτο και φυσικά πότε θα κλείσει και με ποιο τρόπο η αξιολόγηση. Η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά σε νέα οικονομική ασφυξία και σε παγίδα ρευστότητας ενόψει των δόσεων που έχει να αποπληρώσει το καλοκαίρι.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο Μουζάλας λέει ότι είναι πιθανόν να σηκωθούν φράχτες σε όλες τις υπόλοιπες χώρες και οι μετανάστες με τους πρόσφυγες να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα! Μακάρι η ολύμπια ψυχραιμία του να είναι και πραγματική και να ισχύουν όσα είπε ότι δηλαδή το πρόβλημα θα είναι διαχειρίσιμο. Γιατί αν δεν ισχύουν «ζήτω που καήκαμε».
Ακόμα και εκεί με τα hotspots το ίδιο τροπάρι. Η κυβέρνηση τρέχει στο παρά πέντε να προλάβει να τα ετοιμάσει με τους κατοίκους δύο περιοχών να αντιδρούν. Και οι προθεσμίες πιέζουν ως τη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για να μπορέσουμε να εκταμιεύσουμε τα κονδύλια που έχουν διατεθεί για την Ελλάδα στο θέμα της προσφυγικής κρίσης.
Και την ίδια στιγμή η Μέρκελ με την Τουρκία συζητούν αλλά λύση δεν θέλουν να βρουν. Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε διάφορα αλλά λύση συγκεκριμένη και δεσμεύσεις συγκεκριμένες από την Τουρκία, που είναι και η χώρα κλειδί στη διαλογή προσφύγων και μεταναστών για να μην μετατρέπεται το Αιγαίο σε νεκροταφείο, δεν αναλαμβάνονται.
Αντ’ αυτού τρέχει σήμερα ο Τσίπρας στο τηλέφωνο να ζητήσει από τη Μέρκελ διευκρινίσεις για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ φοβούμενος ότι τυχόν επιχειρήσεις της συμμαχίας στα δικά μας χωρικά ύδατα θα οδηγήσουν σε απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων! Χάος.
Πρακτικά η οικονομία βρίσκεται σε κώμα, η κοινωνία με τα μυαλά στα κάγκελα, η χώρα σε κέντρο διερχομένων και τα εθνικά θέματα ένας θεός ξέρει πως θα ανοίξουν ύστερα από όλα αυτά. Και το κυριότερο με όλα τα μέτωπα ανοιχτά η κυβέρνηση βρίσκεται σε μπλακ άουτ όπου τα στελέχη της τσακώνονται αν είναι χομπίστες ή όχι των εκλογών!
Στην πραγματικότητα ο Τσίπρας βρίσκεται με μια ωρολογιακή βόμβα στα χέρια του. Θα την αφήσει να σκάσει; Θα την πετάξει στον επόμενο και θα το βάλει στα πόδια; Θα την απασφαλίσει αλλά στο μεταξύ η χώρα δεν θα μπορεί να συνέλθει από το σοκ; Θα κάνει ένα συνδυασμό και των τριών; «Άγνωσται αι βουλαί»…

Ποια είναι τελικά η διέξοδος για τη χώρα; Υπάρχει;

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.