.Ευ. Βενιζέλος: Εμείς κρατάμε ψηλά την ευθύνη

 Η προεδρική πλειοψηφία δεν ταυτίζεται εξ ορισμού με την κυβερνητική πλειοψηφία, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι μηχανισμός πρόκλησης εκλογών, αλλά διαδικασία συναίνεσης.
«Εμείς κρατάμε ψηλά την ευθύνη», υπογράμμισε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλία του.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι μέσα σε μια τόσο κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία είναι πολύ σημαντικό η διαδικασία αυτή να αποκτήσει ξανά αυτά τα θεσμικά χαρακτηριστικά της, εξηγώντας ότι για πρώτη φορά διασταυρώνονται χρονικά δύο τόσο κρίσιμες διαδικασίες, η εκλογή και η διαπραγμάτευση με τους εταίρους για το μέλλον της χώρας, που αφορά όχι μόνο την ολοκλήρωση του λήγοντος προγράμματος, αλλά και την επόμενη σελίδα, τον θώρακα προστασίας της χώρας εκτός μνημονίου και τρόικας.

Περαιτέρω, τόνισε ότι στην πρόταση που έχει απευθυνθεί εδώ και καιρό στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου για συναινετική εκλογή ΠτΔ δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, ούτε καν όταν έγινε γνωστό το πρόσωπο που προτείνει η κυβέρνηση, τον Σταύρο Δήμα, «πολιτικό μετρημένο, μετριοπαθή, με ευρωπαϊκό κύρος, απολύτως κατάλληλο να αναλάβει τα απλά αλλά κρίσιμα καθήκοντα του ΠτΔ».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.