.Αύριο Τρίτη η συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ

Την πέμπτη του επίσκεψη στο Βερολίνο ως πρωθυπουργός πραγματοποιεί αύριο Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς για να συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ. Το ζήτημα του χρέους θα βρεθεί στην ατζέντα των συνομιλιών, ωστόσο, αποφάσεις δεν λαμβάνονται σε διμερές επίπεδο. 
Το ξεκαθάρισε άλλωστε και ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφαν Ζάιμπερτ: «Τέτοιες αποφάσεις δεν μπορούν να ληφθούν σε διμερές, αλλά μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Τη σημασία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού υποβαθμίζει και η DW. Στην ανάλυσή της επισημαίνει ότι μπορεί η ελληνική πλευρά να χαρακτηρίζει ιδιαίτερα σημαντική τη συνάντηση, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με το Βερολίνο.
Την ίδια ώρα, όπως υποστηρίζει Γερμανούς αναλυτής, η Άγκελα Μέρκελ θα δείξει κατανόηση ως προς τις ελληνικές θέσεις και σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση «δεν θα αντιμετώπιζε θετικά μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, η Γερμανίδα καγκελάριος μόνο ευχαριστημένη δεν είναι με τις επιδόσεις της Ελλάδας στο μέτωπο της φοροδιαφυγής, για αυτό και θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θα θέσει στο τραπέζι των συνομιλιών. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.