.Στο Άγιον Όρος ο Γιανουκόβιτς

Στο Άγιον Όρος φέρεται να έχει καταφύγει, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες των ουκρανικών μέσων ενημέρωσης ο ανατραπείς πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιανουκόβιτς, για τον οποίο σήμερα εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης. 
Εν τω μεταξύ ένταση επικρατεί στην Κριμαία, όποου χιλιάδες φιλοδυτικοί διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους Τάταροι, εισέβαλαν στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας το οποίο επρόκειτο να συνεδριάσει με αντικείμενο την κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μετά την αποπομπή Γιανουκόβιτς. Κατά την αναταραχή έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος, από φυσιολογικά αίτια, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες.
Την ίδια ώρα, η Μόσχα εντείνει τα μέτρα ασφαλείας στις στρατιωτικές της εγκαταστάσεις του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία, ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ενώ νωρίτερα αίσθηση προκάλεσε η αιφνιδιαστική διαταγή του Βλαντίμιρ Πούτιν για άμεση διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων στο δυτικό τμήμα της Ρωσίας μέχρι τις 3 Μαρτίου.
Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία, ώστε η χώρα να συνεχίσει τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις της, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας Άντερς Φο Ράσμουσεν, κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των 28 συμμάχων χωρών.
Παράλληλα, οι νέες αρχές της Ουκρανίας ζήτησαν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συνδράμει στην προετοιμασία ενός προγράμματος βοήθειας, ενώ τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος της χώρας έχουν μειωθεί στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια από 17,8 δισεκατομμύρια την 1η Φεβρουαρίου.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.