.Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο

Τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης, αλλά και τις καυστικές επισημάνσεις του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ντόλιου δέχτηκε κατά την επί της αρχής συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το οποίο καταργούνται ή συγχωνεύονται 23 φορείς του δημοσίου, ενώ καθιερώνεται η συγκριτική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. 
«Μνημείο αναχρονισμού» το χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, ενώ ο Γιώργος Ντόλιος υποστήριξε ότι η αξιολόγηση γίνεται χωρίς μετρήσιμα κριτήρια, ενώ χρησιμοποίησε τη φράση «σιγά τα ωά» για να περιγράψει την κατάργηση φορέων. 

Απαντώντας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι το "σιγά τα ωά" ισχύει για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις που είχαν γίνει με τους υφιστάμενους νόμους καθώς όπως είπε κλείναμε οργανισμούς χωρίς κανένα εργαζόμενο, ενώ το νομοσχέδιο είναι με τη σύμφωνη γνώμη συναρμοδίων υπουργείων για αυτό και φέρει έντεκα υπογραφές υπουργών. 

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση τόνισε, ότι παντού στην Ευρώπη υπάρχει η αίσθηση της κατηγοριοποίησης, ενώ έκανε λόγο για αλλεργία της αριστεράς στην έννοια της αξιολόγησης, η οποία στην πράξη λειτούργησε εως σήμερα εις βάρος των ικανών και προς όφελος των ανίκανων και των απρόθυμων.
Σχετικά με τους ελέγχους που γίνονται για τον τρόπο μονιμοποίησης των συμβασιούχων με βάσει το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι αυτό δε θα περιοριστεί στο διάταγμα Παυλόπουλου, αλλά θα αφορά όλες τις περιπτώσεις μετατροπής των συμβάσεων σε αόριστου χρόνου με το συνολικό αριθμό των ελεγχομένων να φτάνει τις πενήντα χιλιάδες. 
Εν τω μεταξύ, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για κυκλοφορία πλαστής επιστολής που έφτασε και στα δικά του χέρια με την οποία εμφανίζεται η διαφωνία του Υπουργού εργασίας για κατάργηση του  Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού.
Την ύπαρξη της επιστολής είχε καταγγείλει νωρίτερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντολιος, ενώ και ο Γιάννης Βρούτσης διέψευσε ότι έδωσε επιστολή στους εργαζόμενους.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.