.Κρίσιμες επιλογές


Στην τελική ευθεία των εκλογικών αναμετρήσεων εισέρχεται από σήμερα η χώρα με πρώτο σταθμό την αυτοδιοικητική την προσεχή Κυριακή και την ευρωκοινοβουλευτική και αυτοδιοικητική τη μεθεπόμενη. 

Και στη μία και στην άλλη περίπτωση το εκλογικό σώμα και ο κάθε πολίτης χωριστά καλούνται να κάνουν επιλογές από τις οποίες είναι ενδεχόμενο να κριθεί η πορεία της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες. 

Παράλληλα, όμως, καλούνται να αποδείξουν ότι οι οδυνηρές εμπειρίες των τελευταίων χρόνων έχουν καταστήσει αξιοκρατικότερα τα κριτήρια επιλογής των προσώπων στα οποία θα αποφασίσουν να εμπιστευτούν τις τύχες τους.

Οι δημοσκοπικές διαπιστώσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δείχνουν ότι εδραιώνεται πλέον στο εκλογικό σώμα η αντίληψη πως δεν είναι δυνατόν να αποτελεί πρόκριμα για την ανάδειξη των αυτοδιοικητικών αρχόντων η κομματική ταυτότητα. Κι αυτό είναι αναντίρρητα θετικό. 

Οι τοπικές κοινωνίες, όσο μεγάλες κι αν είναι, έχουν τη δυνατότητα να αξιολογούν τις προβαλλόμενες υποψηφιότητες με βάση την προσωπικότητα, την προσφορά στα κοινά και την κοινωνική ή επιστημονική παρουσία τού κάθε διεκδικητή της ψήφου τους.

Κρισιμότερη είναι, οπωσδήποτε, η επιλογή της μεθεπόμενης Κυριακής, καθώς τα κόμματα της συγκυβέρνησης αποδέχθηκαν την πρόκληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πλέον η αναμέτρηση για το Ευρωκοινοβούλιο έχει δημοψηφισματικό χαρακτήρα. 

Το αποτέλεσμα της μεθεπόμενης Κυριακής θα είναι καθοριστικό για την πορεία του τόπου. Κι αυτό κανένας δεν δικαιούται να το αγνοήσει.

Η χώρα έχει μπει σε έναν δρόμο και είναι βάσιμες οι ελπίδες ότι αν η προσπάθεια συνεχιστεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, θα οδηγήσει τελικά στην έξοδο από την κρίση. Αλλά αυτή η πορεία αμφισβητείται και απροκάλυπτα επιδιώκεται η ανακοπή της. Τι τελικά θα γίνει, το εκλογικό σώμα είναι το μόνο αρμόδιο και υπεύθυνο να απαντήσει.

ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.