.Μέτρα ή κούρεμα για το μεγαλύτερο κενό του 2015

Σε υψηλότερα επίπεδα θα τοποθετεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το ύψος του δημοσιονομικού και του χρηματοδοτικού κενού για 2015, σε σχέση με τις αντίστοιχες εκτιμήσεις της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΔΝΤ, στην έκθεση που θα δημοσιοποιήσει την Παρασκευή, θα υποδεικνύει ουσιαστικά την ανάγκη λήψης πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, αλλά και την ανάγκη πρόσθετης στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, είτε με ελάφρυνση του χρέους, είτε μέσω μιας νέας γραμμής πίστωσης.

Η έκθεση του ΔΝΤ θα προϊδεάζει για τη δυσκολία των επόμενων διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής της τρόικας, η οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του καλοκαιριού.

Στην έκθεση του Ταμείου αναμένεται να γίνεται λόγος για απροσδιόριστα μέτρα συνολικού ύψους άνω των 10 δισ. ευρώ έως το 2017 -όταν η ΕΕ τα τοποθετεί στα 7 δισ. ευρώ- προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό. Θα επισημαίνεται δε η ανάγκη για κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού 13 δισ. ευρώ που προκύπτει μετά τα μέσα του 2015.

Το ΔΝΤ θα αναφέρει πως το χρέος της Ελλάδος αναμένεται να μειωθεί στα επίπεδα του 125% το 2020 και περίπου στο 112% το 2022 υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει πλήρης εφαρμογή του προγράμματος και θα ζητά παρεμβάσεις προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για τη βιωσιμότητά του.

Σε ότι αφορά στον χρηματοπιστωτικό τομέα το ΔΝΤ θα σημειώνει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξυγίανση και την πλήρη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ώστε να υπάρξει στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης, θα προειδοποιεί ωστόσο πως θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα για την κεφαλαιακή θωράκιση των τραπεζών.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.