.Απέναντι στον «διπολισμό» 6 στους 10!

Η θετική στάση των 6 στους 10, περίπου, πολιτών σε έναν «ιστορικό συμβιβασμό» μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς (Metron Analysis στο «Εθνος της Κυριακής») είναι ένα εύρημα εξαιρετικής σημασίας και αξίας που αποδεικνύει την ωριμότητα του ελληνικού λαού.

Στην ουσία συνειδητοποιείται όλο και περισσότερο όχι μόνο ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με μονοκομματικές αυτοδυναμίες, αλλά ότι το βάρος της εξόδου από την κρίση δεν μπορεί μόνη της να «σηκώσει» ούτε η Δεξιά, ούτε η Αριστερά, στις παρούσες συνθήκες. 

Ηδη έχουμε μια εμπειρία. Στην αρχή της κρίσης η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρότι αυτοδύναμη, επιχείρησε μόνη της να την αντιμετωπίσει, με όλες τις άλλες τότε πολιτικές δυνάμεις απέναντι, με τα γνωστά αποτελέσματα. Σήμερα πληρώνει το (ακριβό) τίμημα αυτής της επιλογής με τη σταδιακή αποδόμησή του.

Μετά έχουμε την «ειδικού σκοπού» κυβέρνηση Παπαδήμου, που εξελίχθη σε ένα «διάλειμμα συνέχειας», χωρίς ουσιαστικά πολιτική στήριξη. Μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 έγινε το «μεγάλο πείραμα» της τρικομματικής κυβέρνησης. Ηταν μια μεγάλη πολιτική κατάκτηση, αλλά δυστυχώς οι «δύο εταίροι» προτίμησαν να διαλύσουν την τρικομματική, παρά να υποχωρήσουν στο θέμα της ΕΡΤ!

Στην ουσία «φαντάζονταν» μια κυβέρνηση με συμμετοχή ενός τμήματος της Αριστεράς, χωρίς καμία επιλογή, που να δικαιολογεί πολιτικά και ο τρίτος εταίρος την κυβερνητική παρουσία του! Ετσι, όμως, ευρύτερες συνεργασίες δεν γίνονται...
Τ
ο παράδοξο σήμερα είναι ότι παρά το ότι 6 στους 10 πολίτες δηλώνουν θετικοί σε μία εθνική συνεργασία Δεξιάς - Αριστεράς, οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τη μία και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη έχουν «στήσει» ένα «σκηνικό» τυφλής πολιτικής όξυνσης (οι μεν φασίστες, οι δε τρομοκράτες) στη βάση ενός μικροπολιτικού «διπολισμού».

Σε ευθεία μάλιστα σύγκρουση με την ωριμότητα των πολιτών γενικώς, αλλά και αυτών που τους «ψηφίζουν»! Ετσι, όμως, τι «συμβιβασμός» να γίνει; Φοβούμεθα ότι οι «κοντόφθαλμες» στρατηγικές θα πληρωθούν ακριβά από τη χώρα, παρότι υπάρχουν πραγματικές προϋποθέσεις για «κοινούς τόπους» και πολλές «διαβαθμίσεις» συνεργασιών... Το «ή αυτοί ή εμείς» θα το πληρώσει η χώρα!

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.