.Ικανοποιητική πρόοδος στις διαβουλεύσεις με τις ελληνικές αρχές, αναφέρουν οι εκπρόσωποι της τρόικας

Στις αρχές Δεκεμβρίου προγραμματίζουν να επιστρέψουν στην Αθήνα, οι επικεφαλής της τρόικας, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «ικανοποιητική πρόοδο» που σημειώθηκε στις έως τώρα διαπραγματεύσεις, όμως επισημαίνεται ότι «κάποια θέματα παραμένουν εκκρεμή και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν από τις κεντρικές υπηρεσίες».

Σύμφωνα επίσης, με τους δανειστές, τα κλιμάκια «ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στην Ελλάδα, μετά από εποικοδομητικές συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές για το σύνολο των ενεργειών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την ολοκλήρωση της τρέχουσας επανεξέτασης του οικονομικού προγράμματος της χώρας».

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει ότι δεν έχει υπάρξει συμφωνία σε όλα σχεδόν τα «μέτωπα» (δημοσιονομικό κενό 2014, πλειστηριασμοί ακινήτων, διαθεσιμότητα, κ.ά.) και ότι ο προϋπολογισμός κατατίθεται ουσιαστικά μονομερώς από την κυβέρνηση, με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών να αναφέρουν χθες ότι η τρόικα δέχεται, πάντως, πως τα μεγέθη του «δεν είναι εκτός πραγματικότητας, έχουν λογική».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.